Tuiskulan Kesäteatterissa näyteltiin 2017

Avaa ennakkoesitePerinteitä kunnioittaen!

Me tekijät Tuiskulassa olemme tottuneet luottamaan vuosikymmenten ajan paikalliseen perinteeseen. Ja tietysti myös nyt, Tasavallan tasavuonna, teemme samoin!
 
ENTÄS NYT KOTOMAA! on lämminhenkinen kansankomedia Kotomaan torpan vaiheista 20- luvun alkupuolella, kun torppien vapautuminen Tuiskulassa, Köyliössä ja koko maassa oli juuri tapahtumassa. Torpparilain tulo oli kansakuntaa syvästi koskettava uudistus. Sisällissota oli sodittu, kuningaskunnaksikin oli kurkoiteltu, vaan tasavaltaan oli toki taivuttu. Kansan kurjuus ja kapinahenki piti kuitenkin pysäyttää maan ja mannun avulla. Mutta kuinka paljon annetaan ja kenelle? Siitä Kotomaankin torpassa nyt kamppaillaan!

Jos näytelmän nimi Entäs nyt Kotomaa! tuo lukijan mieleen yhtymäkohtia Niskavuori sarjaan, ajatus ei ole vallan väärä! Kotomaa oli köyliöläisittäin mahtitorppa, eikä verevä leskiemäntä Juhanna ole niinkään valmis siitä lohkomaan ”viinankeittäjä” veljensä Vikun hyväksi. Sanavalmis Vihtori ”Viku” Kotomaa on ”Plootuvuarelt armahrukse ja luattamukse saanu”, eikä oikeudestaan hänkään niin vain luovu.

Aito murre raikuu taas ensi kesänä Tuiskulan mäellä, Torpparimuseon autenttisessa miljöössä. Mittava, osaava näyttelijäkunta (lähes 40 roolia!) puetaan prikulleen ja ehdoton antaumus sekä kokeneen ohjaajan ”rakastava piiskaus” synnyttävät hersyvän huumorin ja takaavat teille nautittavan kesäteatterikokemuksen.

 
 

Pekka SaaristoTervetuloa Tuiskulaan!

Pekka Saaristo
Käsikirjoittaja- ohjaaja   
 

Faktat

Nimi: Entäs nyt Kotomaa!
Käsikirjoitus: Pekka Saaristo
Ohjaus: Pekka Saaristo
Musiikin sävellys: Jari Levy
Koreografia: Anna Levy
Ennakkoesite: avaa ennakkoesite pdf-muodossa
Käsiohjelma: avaa käsiohjelma pdf-muodossa
Henkilöt ja taustajoukot: avaa pdf-muodossa

Esityksen kesto: 1 tunti 50 min + väliaika
 

Lehdistössä kirjoitettua

Satakunnan Kansa 3.2.2017
Alasatakunta 7.2.2017
Satakunnan Kansa 1.7.2017
Paljon melua teatterista -blogi 2.7,2017
Alasatakunta 4.7.2017
Länsi-Suomi 5.7.2017