Sähkö virtaa suanis

Kun minua kysyttiin ohjaamaan Tuiskulan Kesäteatteriin tulevaksi kesäksi, minun oli vaikeata olla suostumatta. Aloitin täällä näytellen 10 vuotta sitten ja täältä olen saanut paljon eväitä matkalleni.
Tuiskulaan on myös ollut helppo palata, koska täällä rehdit ja aidosti teatterin tekemisestä kiinnostuneet ja siihen sitoutuneet ihmiset työskentelevät sulassa sovussa yhteisen tavoitteen puolesta.
Tulevan kesän näytelmässä käsitellään maalaiskylän yhtä viikkoa 50-luvulla, joka asujilleen on niin kehityksen kuin ihmissuhteidenkin murrosta. Sähkö on pienessä ja tiiviissä yhteisössä monille outo ja jopa pelottava ilmiö. Siksi sähkön tuloa myös vastustetaan. Suuren monttöörijoukon vetäessä sähköjä kylän taloihin, tulevat he siinä samalla sähköistäneeksi kyläyhteisön elämääkin ennalta-arvaamattomalla tavalla. ”Enemmän kuin johtimissa virtaavasta sähköstä, näytelmä kertoo miehen ja naisen välillä säkenöivästä sähköstä, joka on ikuista.”, käsikirjoittajaa lainatakseni. Tuiskula on kuin rakkaan ihmisen syli, joka toivottaa teidät katsojat taas kerran nauttimaan kanssamme Suomen suvesta kesäteatterin parissa.
 
Juha Kulmala
Ohjaaja
 

Faktat

Nimi: Sähkö virtaa suanis
Käsikirjoitus: Pekka Saaristo
Ohjaus: Juha Kulmala
Näyttelijät ja taustaryhmä: katso luettelo tästä linkistä klikkaamalla
Esityksen kesto: 1 tunti 45 min. + väliaika n. 20 min.