Siirry sisältöön

Tuiskulan Kesäteatterin Suuri Juhlapäivä sunnuntaina 30.6.2024!

Vain harvoin osuu kohdalle kolminkertaisia tasavuosijuhlia, mutta Tuiskulassapa siihen on mahdollisuus tulevana suvena!

Köyliössä sijaitsi aikoinaan Suomen suurin torpparilaitos ja itsenäistyvien talojen synnystä on nyt kulunut 100 vuotta. Teatteri syntyi, kun samaa tapahtumaa juhlittiin 50 vuotta sitten yli 2100 hengen voimin. Teatterin areenana toimiva seppä F. J. Bärlingin perustama Tuiskulan Torpparimuseo kun vielä täyttää 90 vuotta, on juhlille todellista aihetta. Juhlimme ilolla, innostuksella ja suurella ylpeydellä taltioitua historiaamme, murteen elävänä säilyttämistä sekä yhteisöllisyyden valtavaa voimaa.

Sunnuntain juhla ja juhlanäytös ovat yksi kokonaisuus. Musiikkipitoisen ja käsikirjoitetun juhlan juhlapuhujana on teollisuusneuvos Axel Cedercreutz. Tarjoamme juhlan jälkeen pientä virkistystä ja tilaisuuden jaloitella, ja juhlanäytös alkaa välittömästi tämän jälkeen. Teatterin kantaesitys Köyliönsaaren Kertte on todellinen kulttuuriteko ja hyppäys koko Suomen historian ensimmäisten nimeltä mainittujen henkilöiden tarinaan 1100-luvulle.

Koko näytäntökautemme ajan on Tuiskulan Seuratalolla avoinna näyttely teatterin 50 vuodesta näytöspäivinä 28.6.-12.7.2024.

Tervetuloa juhlimaan kesällä Tuiskulan Kesäteatterin kauniille näyttämölle!

 

 

Juhla_1200x628
Vieritä ylös