Siirry sisältöön

Tuiskula pitää pintansa

Hyvin lähellä komediaa ollaan Tuiskulan Kesäteatterin ensi kesän näytelmässä KUN LESKET… EMPIVÄT. Eihän leskeys mikään vitsi ole, vaikka kohta sotien jälkeen siitä väljästi huumoria väännettiinkin”silmien loisteesta” ja ”sylin lämmöstä”. Pahimpana lienee laulun vihjaus: ”kenties moni kävi luona sen…” Nykyisenä #metoo-aikana mokomasta joutuisi jo linnaan! Totinen tosi kuitenkin on, että sotien jälkeisessä historian vaiheessa yksin jääneitä ihmisiä oli enemmän kuin koskaan ennen tai jälkeen kansamme historiassa ja vanha kirjakin jo sanoo: ”Ihmisen ei
ole hyvä olla yksin.”

Tuiskulan Kesäteatterin uusi kantaesitys, laulunäytelmä jälleenrakennuksen ajalta, kertoo uuden elämän aloittamisen ankaruudesta. Nuorille yhteen ryhtyminen ei ollut eikä ole tänäänkään ongelma. Rakkaus on rajaton ja yhteisen elon auvoinen taivas loistaa kirkkaana tulevaisuudessa. Vaan entäs karjalainen evakko, leskimies ja kolmen alaikäisen lapsen huoltaja, Vesalaisen Eikka? Tai Regina Isotalo, sotaleski, jolle talo ja tavara ovat tulleet jo tunteita tärkeämmiksi… rakkaudesta puhumattakaan?

Hyvissä, rennoissa ja luovissa fiiliksissä tämä juttu syntyi. Käänteet syntyivät luontevasti, henkilöiden teoille tuli järkevät, uskottavat motiivit ja jännitteitä ja huumoriakin tuli tarpeeksi. Säveltäjä Jari Levy ymmärsi hienosti laulujen sanat ja sävelsi nautittavan musiikin näytelmäämme. Ja Tuiskulan tekijäporukka ei milloinkaan jätä mitään puolitiehen! Toivon, että Teistä katsojista kesällä tuntuu samalta.

TERVETULOA TUISKULAN KESÄTEATTERIIN 2022!
Käsikirjoittaja- ohjaaja
Pekka Saaristo

Faktat

Nimi: Kun lesket... empivät
Käsikirjoitus: Pekka Saaristo
Ohjaaja: Pekka Saaristo
Musiikki: Jari Levy
Esitysajat: Katso esitysajat tästä
Käsiohjelma: sisältää henkilöluettelon
Esityksen kesto: 2 h 20 min (väliaikoineen)

Lehdistössä kirjoitettua

Satakunnan Kansa 2.7.2022 (verkkojulkaisu)
Paljon melua teatterista -blogi 11.7.2022

2022_Kun lesket_näytelmäsivu
Vieritä ylös