Siirry sisältöön

Eemeli, Ilmiin paruuni

Kauneutta ja kipua

Maailman tapahtumia ja viimeaikaista uutistulvaa seuratessa usko tulevaisuuteen on saattanut hämärtyä, jopa sammua. Pahuuden ja pimeyden voimat tuntuvat tiukentavan otettaan ympäröivästä maailmasta ja sen ihmisistä.

Siksi on merkityksellistä ja viisastakin katsoa välillä lähelle. Myhäillä rauhassa, ja rohkeasti, maailman menolle. Lähelläsi on paljon hyvää ja kaunista, siis juuri nyt. On vain uskallettava katsoa, ja ennen kaikkea nähdä se.

Tämänkertainen Reijo Virmavirran kirjoittama näytelmä Tuiskulan kesäteatterille kertoo Ilmiinjärven rannalla sijaitsevan Ilmilinnan isännän Emil Cedercreutzin elämästä. Tuon maailmanmatkaajan ja suurenmoisen taiteilijan, tulevaisuuteen uskovan ihmisen kanssa, katselemme sitä elämänmaisemaa ja sen ihmisiä silloin, kun hän kesäisin 1905-1914 vietti ateljeessaan Köyliön Tuiskulan kylän seuduilla.

Kaukana kavala maailma!

Olen saanut rakkautta, hullaantunut onnesta, nähnyt huumaa, kauneutta, hurmaantunut riemusta.
Toivon että tyytyväinen elämästä silloin oon
Kun hiillos hiipuu nuotiosta, ja siirryn toiseen partioon.
Anna tarpeeks kaikkea, pimeää ja valoa.
Älä anna liikaa onnea, etten unohtaisi sinua.
Anna mulle kauneutta ja kipua.

Maailman myllerryksestä huolimatta kauneuden ja hyvyyden voimat eivät ole millään tavalla väistyneet. Päinvastoin — ne loistavat entistä kirkkaammin pimeyden keskellä.

Nähdään.

Arto Myllärinen, esityksen ohjaaja.

 

 

Nimi: Eemeli, Ilmiin paruuni
Käsikirjoitus: Reijo Virmavirta
Ohjaus: Arto Myllärinen
Esitysajat: Katso tästä esitysajat
Ennakkoesite: Katso ennakkoesite tästä (pdf)

TT-fb23_1200x628-2
Vieritä ylös