Härkälän puutarha

Niilo Härkälä:

Härkälän Puutarha on tuottanut puhdasta lähiruokaa ympäristöystävällisesti jo vuodesta 1985, jolloin puutarhan perusti Olli ja Marja-Liisa Härkälä viljelemällä tomaattia. Vuodesta 2007 on puutarhaa vetänyt Mikko Härkälä.

Härkälän Puutarha työpaikkana?

Härkälän Puutarha työllistää ympäri vuoden noin 20 työntekijää.

Lue lisää

Sinne tänne ja muuallekin

Arto Myllärinen:

Huh hellettä!
Pyyhkäisimmepä juuri (ilmastoimattomalla autolla) halki Suomen. Suosittelen, ja nimenomaan lämpimästi! Onneksi ikkunat saa auki ja Suomi on tuhansien järvien maa.

Matkalla Oulussa teimme radiomainoksen Parikkalan Oronmyllyn kesäteatteriin liittyen ja hyviä suunnitelmia muuan Köyliön-projektiin liittyen… Oulupa ei kuitenkaan ollut vielä puolimatkassakaan, sillä jatkoimme Sevettijärven kautta Pykeijän kylään Jäämeren rannalle Norjan puolelle.

Lue lisää

Taisto

Annica Laine:

Kerro vähän itsestäsi?

Oli jo aikakin, että joku huomaa potentiaalini ja järjestää haastattelun. Olen vuoden ikäinen leikattu kollikissa ja olen kotoisin ihan oikeasta suuresta kaupungista, Turusta (sieltä kaikki muutkin suuret julkkikset tulevat, kuulemma esimerkiksi joku ”Robin”).

Lue lisää

Riiviö

Annica Laine:

Kerro vähän itsestäsi?

Olen vähän päälle vuoden vanha leikattu kollikissa. Minulla riittää siis kyllä ikäni puolesta vielä virtaa, vaikka useimmiten vietänkin aikani nukkuen… Talvella keräsin muutaman kilon lisäpainoa, koska en uskaltanut pistää nenääni kirpeään pakkasilmaan (ja sisällä lämpimässä ruokakipan ääressä on muutenkin mukavampaa).

Lue lisää

Yällinen yritys: hyvä kymmenen!

Arto Myllärinen:

Ripsika heikkaa! En muuten tiedä mitä se tarkoittaa, mutta kuulosti kivalta.

Eilen oli riemullinen päivä kaikin puolin. Saatiin taas assari-Reettani kans tehtyä päivällä paljon tulevaisuuteen liittyviä työhommelei, ja päivän kruunasi, että pääsin katsomaan YÄLLISII YRITTÄJJII!

Lue lisää

Tunnelmia Tuiskulaan tullessa

Marita Holkeri:

Ajomatka Kaarinan Littoisista Tuiskulaan Kalmeenkulmalle Yläneen, Säkylän ja Kepolan kautta on tuttu. Vuosikymmeniä olen sitä ajanut edestakaisin. Viimeistään Kepolassa on tunne, että olen saapumassa kotikulmille. Linjatiellä tutut maisemat houkuttavat katsomaan tarkemmin, miten peruna kasvaa ja kuinka monella lehdellä sokerijuurikas jo on.

Lue lisää

Taloa on tarvittu aina

Hanna Jaakola:

Työväentaloja pystytettiin 1920-luvulla eri puolille Suomea. Niinpä Tuiskulassakin ryhdyttiin hankkimaan tonttia, jolle työväentalo oli tarkoitus perustaa. Tuiskulan Työväenyhdistys oli perustettu jo vuonna 1906. Siihen kuului koko torpparikansa. Kartanokin suhtautui myötämielisesti yhdistykseen, sillä olihan yhdistyksen toiminta sivistävää.

Lue lisää

Jarkko Ahola Tuiskulan Kesäteatterilla 15.6.2018

Annica Laine:

Teatterin lisäksi torpparimuseon kesää värittävät jo perinteeksi muodostuneet konsertit kauniissa Tuiskulan miljöössä. Tämän kesän ensimmäisen konsertin esiintyjäksi valikoitui valovoimainen ja voimakasääninen Jarkko Ahola. Tuiskulassa odotukset olivat korkealla, sillä liput myytiin loppuun ennätyksellisesti jo kahdessa päivässä (edellinen loppuunmyyntiennätys oli Waltteri Torikan konserttiin, jonne liput myytiin kahdessa viikossa.) Onneksi olin itsekin ripeä ja sain napattua liput itselleni ja perheelleni.

Lue lisää

Teatteri tummien kuusten alla

Susanna Salo-Kimppa:

Hyttysiä, unohtuneita plareja ja uusia sävellajeja, kulkuneuvojen metsästystä, hyttysiä, kesälehtien mainoksia, hyttysiä, hahmoaan saavia lavasteita, lippuvarauksia ja lupahässäkkää, hyttysiä, hyttysiä… Teatterin toukokuu.

Teatterin tekemisessä on vuodenkierrollisesti omat varsin samanlaisina toistuvat vaiheensa. Teatterikesän jälkeen koetaan hetkellinen helpotuksen tunne, onnistumisen ilokin, mutta varsin pian mielen valtaa huoli tulevasta kesästä.

Lue lisää

Vieraslajit ja vesikasvit teemaillan aiheena Tuiskulan Seuratalolla

Henna Ryömä:

Vieraslajit ovat muualta tulleita, yleensä helposti leviäviä kasveja, jotka vievät tilaa ja tukahduttavat alkuperäisiä kasvilajejamme. Köyliönjärven maisemanhoitohanke ja Pyhäjärvi-instituutin Leader rahoitteinen Hola Lake –hanke järjestävät Tuiskulan Seuratalolla 4.6. klo 17 alkaen vieraslaji- ja vesikasvi-illan. Puhumassa on jättipalsamista ja vieraslajeista Allergia- ja astmaliiton Tiina Parkima, vesikasveista Teija Kirkkala Pyhäjärvi-instituutista (skype yhteyden kautta) ja ruovikon poistosta Terhi Ajosenpää Maa- ja kotitatousnaisista.

Lue lisää