Paikallisia, ja vähän muitakin, tuliaisia Kädentaidot-messuilta

Sanna Kinnunen:

Tampereella oli Suomen Kädentaidot-messut 16.-18.11.2018. Siellä kävin kameran kanssa ja oli siellä muutama muukin. Järjestäjien mukaan messuilla kävi kolmen päivän aikana 50996 kävijää. Kävijämäärä on Suomen Kädentaidot -messujen 23.vuotisen historian ennätyslukema. Neulominen oli todellakin lähtenyt lapasesta aika monella, kuten Lentävän Lapasen osastolla olleessa hauskassa kassissa luki.

Lue lisää

Sianojan mänty: Anttoni

Sanna Kinnunen:

Tuiskulassa, Linjatien varrella oikealla kylään tullessa, ennen Sianojan taloa, kasvaa komea vanha mänty. Sen vieressä on ollut aikoinaan Sianojan talon suuli, joka on nyttemmin purettu. Tuossa suulissa tanssittiin suulitansseja ennen vuotta 1939, jolloin tanssit loppuivat.

Lue lisää

Uusia sanojia blogissa

Sanna Kinnunen:

Tätä Sanokaas mun sanonee-blogia on kirjoitettu nyt reilu puoli vuotta. Suunnitelmat ovat pääosin toteutuneet ja kirjoittaminen on ollut inspiroivaa. Juttuja on tullut tasaiseen tahtiin. Lukijoita olemme saaneet jo mukavan määrän, mutta mukaan mahtuu vielä muitakin. Jos tunnet jonkun, joka voisi olla kiinnostunut blogistamme, älä epäröi jakaa tekstejä somessa.

Lue lisää

Susia! Uhka vai luonnon rikkaus?

Niilo Härkälä:

Perjantai-ilta oli jo ehtinyt pimetä kunnolla, kun ajelin autolla kohti Euraa. Huhuja olin kuullut, että susi liikkuisi Tuiskulassa, mutta nyt näin sen omin silmin, kun kirkkaiden lisävalojen keilaan osui yksinäinen susi. Puhelin käteen ja soittoa lähellä asuville, että koirat sisälle.

Lue lisää

Köyliön Valokuvat -arkisto

Kalevi Salmi:

Mitä, häh, missä?

Välillä tuntuu kuin juuri kukaan ei tietäisi siitä tai olisi edes asiasta kiinnostunut. Onhan tuo tekstini onneksi liioittelua, mutta on siinä vähän perääkin. Siksi tässä kerron arkistosta vähäsen.

Kuvat ovat palvelimella ja niitä voi katsella ilman salasanoja oman tietokoneen avulla osoitteessa www.koylio-seura.fi/kuva/shop.

Lue lisää

Tuiskulan Tuomolan lapset ja Bärlingin mäki

Kalevi Salmi:

Abraham Mattsson Tuomolalla oli 2 tytärtä ja 4 poikaa. Torppa sijaitsi lähellä Kartanon omistamaa Tuiskulan myllyä. Voiko asuinpaikka olla kauniimpi; vesi virtasi joessa vuolaana, kalaa tuli joesta, saunan jälkeen oli mukava pulahtaa vilvoittavaan veteen.

Olen kirjassa ”Tuiskulan torppareita ja itsenäistä isäntäväkeä” kertonut perheen kaikista lapsista ja heidän jälkipolvistaan.

Lue lisää

Olavi Virta -elokuva – saattaa näkyä tuttuja…

Aino Kimppa:

Muutama kuukausi sitten Helsingin Tennispalatsin salissa istuessani päästin pienen riemunkiljahduksen Olavi Virta -elokuvan trailerin ilmestyessä valkokankaalle. Koska en itse ole kasvanut Virran musiikin parissa, juuri Hopeinen kuu ei ollut se syy tähän, vaan se, että vilahdin itse trailerissa.

Lue lisää

Himpun elämä

Sanna Kinnunen: 

Meillä on asunut elokuusta 2002 asti lemmikkinä kreikankilpikonna Himppu. Se oli hankittaessa kaksivuotias ja ostettiin eläinkaupasta Jyväskylästä. Kilpikonnaa harkittiin ainakin vuoden ennen sen ostamista. Matkan varrella on tullut jatkuvasti uutta tietoa ja hoito-ohjeita kreikankilpikonnaan liittyen.

Himppu oli kasvanut sen astisen elämänsä ajan Slovenialaisella kilpikonnafarmilla ja sieltä se tuotiin Suomeen yhdessä muiden eri puolille Suomea eläinkauppoihin päätyneiden tovereidensa kanssa.

Lue lisää

Sadonkorjuun tuoksuja

Sanni Kallio:

Käännyn tieltä 12 Linjatielle. Viimeistään tässä kohtaa unohduksiin jää hektinen kaupunkielämä. Kaikki melu ja hälinä, joka tarttuu mieleen ja hermostoon, kolisevat raitiovaunut, viuhuvat sateenvarjot, katuun kopisevat korot ja lenkkarit, lehtiä myyvät romanit, humalassa hoippuvat kadunmiehet, liikennevalojen torvensoittajat, paikasta toiseen meneminen, huoli siitä, onko tarpeeksi ja riittääkö se, jos vain olen ja menen näin.

Lue lisää

Paulan puiston tarina

Sanna Kinnunen:

Paulan puisto sijaitsee Säkylän Tuiskulassa Nurmenmäentien ja Linjatien välissä. Puistoon kuljetaan autolla ajaen Nurmenmäentien päässä olevalle kääntöpaikalle. Sinne johtaa myös useita kävelypolkuja, joista yksi on Liinan poluksi nimetty reitti Paulan puistosta Torpparimuseolle.

Paula Härkälä on, nyttemmin jo edesmennyt, entinen opettaja, joka toimi opettajana Tuiskulan kansakoulussa.

Lue lisää