Paulan puiston tarina

Sanna Kinnunen:

Paulan puisto sijaitsee Säkylän Tuiskulassa Nurmenmäentien ja Linjatien välissä. Puistoon kuljetaan autolla ajaen Nurmenmäentien päässä olevalle kääntöpaikalle. Sinne johtaa myös useita kävelypolkuja, joista yksi on Liinan poluksi nimetty reitti Paulan puistosta Torpparimuseolle.

Paula Härkälä on, nyttemmin jo edesmennyt, entinen opettaja, joka toimi opettajana Tuiskulan kansakoulussa.

Lue lisää

Ihan Sotkussa!

Henna Ryömä:

Minua pyydettiin kirjoittamaan blogijuttu sotilaskoti -harrastuksestani. Joskus sitä aina miettii, mitkä kaikki asiat määrittelevät minut. Paitsi asuinpaikkani perusteella määrittelen itseni tuiskulalaiseksi ja ennen kaikkea köyliöläiseksi, niin harrastusteni myötä yksi tärkeänä pitämäni määritelmä on sotilaskotisisaruus.

Sotilaskotityö täytti tänä vuonna 100 vuotta ja sitä on juhlittu valtakunnallisesti eri tapahtumissa ja paikallisesti esimerkiksi Säkylän torilla ja Säkylän K-Supermarketin edessä järjestetyissä pop-up-sotkuissa.

Lue lisää

Ilolla syksyn riemuihin!

Arto Myllärinen:

Loiloiloilo!

Kesän tapahtumat eivät ole lopussa, vaan huipentumassa! Nyt perjantaina klo 19 Köyliön Tuiskulan kesäteatterimiljöössä Exit-yhtyeen Jari Levyn luotsaama bändi antaa musiikillisen impulssin ja sykkeen taitaville Tuiskulan tähdille! Tämän huippubändin takia kannattaa olla kärppänä paikalla, kun AINOA esitys perjantaina nähdään ja kuullaan.

Lue lisää

Härkälän puutarha

Niilo Härkälä:

Härkälän Puutarha on tuottanut puhdasta lähiruokaa ympäristöystävällisesti jo vuodesta 1985, jolloin puutarhan perusti Olli ja Marja-Liisa Härkälä viljelemällä tomaattia. Vuodesta 2007 on puutarhaa vetänyt Mikko Härkälä.

Härkälän Puutarha työpaikkana?

Härkälän Puutarha työllistää ympäri vuoden noin 20 työntekijää.

Lue lisää

Sinne tänne ja muuallekin

Arto Myllärinen:

Huh hellettä!
Pyyhkäisimmepä juuri (ilmastoimattomalla autolla) halki Suomen. Suosittelen, ja nimenomaan lämpimästi! Onneksi ikkunat saa auki ja Suomi on tuhansien järvien maa.

Matkalla Oulussa teimme radiomainoksen Parikkalan Oronmyllyn kesäteatteriin liittyen ja hyviä suunnitelmia muuan Köyliön-projektiin liittyen… Oulupa ei kuitenkaan ollut vielä puolimatkassakaan, sillä jatkoimme Sevettijärven kautta Pykeijän kylään Jäämeren rannalle Norjan puolelle.

Lue lisää

Taisto

Annica Laine:

Kerro vähän itsestäsi?

Oli jo aikakin, että joku huomaa potentiaalini ja järjestää haastattelun. Olen vuoden ikäinen leikattu kollikissa ja olen kotoisin ihan oikeasta suuresta kaupungista, Turusta (sieltä kaikki muutkin suuret julkkikset tulevat, kuulemma esimerkiksi joku ”Robin”).

Lue lisää

Riiviö

Annica Laine:

Kerro vähän itsestäsi?

Olen vähän päälle vuoden vanha leikattu kollikissa. Minulla riittää siis kyllä ikäni puolesta vielä virtaa, vaikka useimmiten vietänkin aikani nukkuen… Talvella keräsin muutaman kilon lisäpainoa, koska en uskaltanut pistää nenääni kirpeään pakkasilmaan (ja sisällä lämpimässä ruokakipan ääressä on muutenkin mukavampaa).

Lue lisää

Yällinen yritys: hyvä kymmenen!

Arto Myllärinen:

Ripsika heikkaa! En muuten tiedä mitä se tarkoittaa, mutta kuulosti kivalta.

Eilen oli riemullinen päivä kaikin puolin. Saatiin taas assari-Reettani kans tehtyä päivällä paljon tulevaisuuteen liittyviä työhommelei, ja päivän kruunasi, että pääsin katsomaan YÄLLISII YRITTÄJJII!

Lue lisää

Tunnelmia Tuiskulaan tullessa

Marita Holkeri:

Ajomatka Kaarinan Littoisista Tuiskulaan Kalmeenkulmalle Yläneen, Säkylän ja Kepolan kautta on tuttu. Vuosikymmeniä olen sitä ajanut edestakaisin. Viimeistään Kepolassa on tunne, että olen saapumassa kotikulmille. Linjatiellä tutut maisemat houkuttavat katsomaan tarkemmin, miten peruna kasvaa ja kuinka monella lehdellä sokerijuurikas jo on.

Lue lisää

Taloa on tarvittu aina

Hanna Jaakola:

Työväentaloja pystytettiin 1920-luvulla eri puolille Suomea. Niinpä Tuiskulassakin ryhdyttiin hankkimaan tonttia, jolle työväentalo oli tarkoitus perustaa. Tuiskulan Työväenyhdistys oli perustettu jo vuonna 1906. Siihen kuului koko torpparikansa. Kartanokin suhtautui myötämielisesti yhdistykseen, sillä olihan yhdistyksen toiminta sivistävää.

Lue lisää