Maailma on kotini

Miten selvitä lihomatta kahden viikon lomamatkasta Thaimaassa?

Sanna Kinnunen:

Lomamatka tulossa. Miten käy painonhallinnan loman aikana? Lihonko taas kolme, neljä kiloa lomalla, kuten aikaisemmilla lomillani olin tehnyt? Näitä kysymyksiä pohdin ennen kahden viikon lomaani, joka tällä kertaa suuntautui Thaimaahan.

Aikaisempi kokemukseni lomien lihottavasta vaikutuksesta oli kirkkaana mielessä.

Lue lisää
Seuratalon tarinat

Kuusijuhla Tuiskulan Seuratalolla

Annica Laine:

Lauantaina 22.12. vietettiin jälleen Tuiskulan kylän perinteistä kuusijuhlaa. Kuusijuhla on ollut minulle lapsesta saakka tärkeä tapa laskeutua ja rauhoittua joulun aikaan. Pienempänä kuusijuhlapäivä oli kutkuttavan jännittävä, sillä tiesin, että saisin illalla nähdä ihka oikean joulupukin. Nyt vanhemmiten kuusijuhlan yhteisöllinen ja tunnelmallinen näkökulma ovat korostuneet joulupukin tapaamisen sijaan.

Lue lisää
Elettiin sitä ennenkin

Knuutipukkiperinnettä Tuiskulassa

Anneli Laine: 
Haastatellut ja muistiinmerkinnyt Paula Härkälä 7.1.1999
Kertojat Tauno Lepistö ja Erkki Härkälä

Niin kauan kuin nykyihmiset muistavat, on pukkiperinne säilynyt täällä keskeytymättä.
”Aaattons joulu loppuu ja Knuuti saa haistaa joulust huuti” sanottiin täällä.

Lue lisää
Kyläyhdistyksen toimet

Perinteinen uuden vuoden ilotulitus Tuiskulassa koko perheelle

Sanna Kinnunen:

Tuiskulalaiset kutsuvat kylään vuoden viimeisenä päivänä lähiseudun väkeä ystävineen; luvassa on perinteinen ilotulitus Tuiskulassa koko perheelle. Järjestämme uuden vuoden aaton tapaamisen TuiskuPuistossa klo 17 alkaen. Tapahtuma päättyy näyttävään ilotulitukseen klo 19.

Erityisesti perheen pienimpiä toivotaan juhlaan mukaan.

Lue lisää
Elettiin sitä ennenkin

Ihmeellisiä sattumuksia

Anneli Laine:

Maanantaina 22.10.2018 ajelimme kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa, kun puhelimeni soi.

”Täältä Hyvinkään Kierrätyskeskuksesta, päivää! Asiani on vähän erikoinen: olemme saaneet tänne vanhan lakikirjan, jossa on omistuskirjoitus F.J.Bärling. Googlatessamme löysimme yhteyden Köyliön Museoyhdistykseen ja sitä kautta sinuun.”

Hetken aikaa puhuttuamme kävi selväksi, että he halusivat lahjoittaa kirjan Museoyhdistykselle.

Lue lisää
Maailma on kotini

Tuiskulaiset elämysmatkalla Tallinnassa

Sanna Kinnunen:

Tuiskulan kyläyhdistyksen järjestämä matka Tallinnaan 1.-2.12.2018 ja lähestyvän joulun läheisyys sai minut miettimään kuluttamista. On kerrottu, että tällä hetkellä Suomessa ihmisillä tavaroiden ostaminen ei ole enää niin suuri juttu kuin aikaisemmilla sukupolvilla. Henkilöt, joilla on varaa kuluttaa, käyttävät rahojaan aina vaan enemmän palveluihin kuin esineisiin.

Lue lisää
Joutoajan puuhat

Sieni yllättää aina

Pentti Laine:

Sienestys on aihe, joka aika lailla jakaa ihmiset; Marolakei, – EVVK, ei vois vähempää kiinnostaa  – ihan kiva, tykkään syödä mutta en tunne muuta kun suppilovahveron – Tällä viikolla en ole ollut kuin kaksi kertaa sienessä ja löysin…

Tämä jälkimmäisin ryhmä on oppinut tietämään, mitä on arvaamattomuus.

Lue lisää
Teatteri ja hänen väkensä

Tukka työputkella – ilo elää!

Heippatirallaa pitkästä aikaa täältä elämän sykkeestä arjen ja juhlan keskeltä!

Parhaillaan on elämässä menossa vaikka mitä mukavaa, hauskaa, haasteellista, kivaa ja vakavaa. Tässä joitakin poimintoja ehkä vähän tylsästikin kerrottuna.

Ensi tiistaina Jokelan kirkolla aloitetaan Reetan kanssa uuden pääsiäisnäytelmän tekeminen, eka rekrytointi ja info siellä.

Lue lisää
Joutoajan puuhat

Paikallisia, ja vähän muitakin, tuliaisia Kädentaidot-messuilta

Sanna Kinnunen:

Tampereella oli Suomen Kädentaidot-messut 16.-18.11.2018. Siellä kävin kameran kanssa ja oli siellä muutama muukin. Järjestäjien mukaan messuilla kävi kolmen päivän aikana 50996 kävijää. Kävijämäärä on Suomen Kädentaidot -messujen 23.vuotisen historian ennätyslukema. Neulominen oli todellakin lähtenyt lapasesta aika monella, kuten Lentävän Lapasen osastolla olleessa hauskassa kassissa luki.

Lue lisää
Kalasääski ja jalokiurunkannus

Sianojan mänty: Anttoni

Sanna Kinnunen:

Tuiskulassa, Linjatien varrella oikealla kylään tullessa, ennen Sianojan taloa, kasvaa komea vanha mänty. Sen vieressä on ollut aikoinaan Sianojan talon suuli, joka on nyttemmin purettu. Tuossa suulissa tanssittiin suulitansseja ennen vuotta 1939, jolloin tanssit loppuivat.

Lue lisää