Siirry sisältöön

Tuisku Puisto – Tuiskulan leikkikenttä

Keskellä kylää Voitoisten tien alkupäässä sijaitsee kylän leikkikenttä -Tuisku Puisto, joka on saanut nimensä Miina Härkälän voittaman nimikilpailun seurauksena vuonna 2015. Itse leikkikenttä on ollut käytössä jo pitkään. Kentän olemassa olosta saa kiittää Tuiskulan kyläyhdistystä, joka yhdessä Säkylän kunnan työntekijöiden kanssa huolehtii sen ylläpidosta. Virallisesti kenttä on kunnan omaisuutta.

Kyläyhdistys on vuosien varrella hankkinut kentälle leikkivälineitä, tehnyt istutuksia ja hankkinut ulkokäymälän. Viimeksi leikkivälineet ovat täydentyneet hämähäkkikeinulla, jonka hankinnassa Susanna Salo-Kimppa toimi moottorina. Leikkikentällä on myös luistelukaukalo ja lämmitetty pukukoppi talvikäyttöä varten. Tuiskulan VPK:laiset hoitavat luistelukentän jäädyttämisen.

Tuisku Puistossa järjestetään kyläyhdistyksen ja MLL:n yhteistyöllä kesäisin leikkikenttätoimintaa, jolloin kentälle palkataan nuoria ohjaajiksi. Toiminta alkaa kesäkuun alussa ja jatkuu kuun loppuun. Silloin sekä Tuiskulan että Voitoisten lapset ovat tervetulleita yhteisiin leikkeihin. Alle 4-vuotialla tulee kuitenkin olla oma huoltaja mukana. Lisätietoja toiminnasta antaa Kyläyhdistyksen puheenjohtaja, jonka puhelinnumero löytyy tältä sivustolta alapalkista sekä kyläyhdistyksen omalta sivulta.

Viime vuosina on kentällä järjestetty myös uuden vuoden vastaanotto. Silloin kentälle kutsutaan väkeä myös naapurikylistä ja kunnista paistamaan makkaraa ja tikkupullaa ja maistelemaan mehua sekä seurustelemaan koko perheen voimin. Ilta päättyy aina komeaan ilotulitukseen, jossa ei pauketta säästellä.

IMG_1152
Uusivuosi
IMG_1151
Vieritä ylös