Siirry sisältöön
Nelijalkaiset ystävämme

Riiviö

Annica Laine:

Riiviö. Kuvaaja: Noora Ahola.

Kerro vähän itsestäsi?

Olen vähän päälle vuoden vanha leikattu kollikissa. Minulla riittää siis kyllä ikäni puolesta vielä virtaa, vaikka useimmiten vietänkin aikani nukkuen… Talvella keräsin muutaman kilon lisäpainoa, koska en uskaltanut pistää nenääni kirpeään pakkasilmaan (ja sisällä lämpimässä ruokakipan ääressä on muutenkin mukavampaa). Nyt kesän tullen nämäkin kilot on saatu kuitenkin karistettua pois! Tykkään nukkumisesta ja rapsutuksista, mutta välillä leikin äitini, siskoni ja ”tätini” kanssa. Meillä on aika iso kissaperhe tuolla Kalmeessa, ja joskus leikkihetket muuttuvatkin painimatseiksi. Omistajani välillä sanovat, että minulla ”viiraa päässä”, kun olen vähän hölmö… Viime syksynä he nauroivat minulle pitkän tovin, kun istuin keskellä kuralätäkköä ja samalla ravistelin tassujani ihmetellen, miksi ne ovat aivan märät. Usein mamma (ihmiset kutsuvat häntä Aholan Nooraksi) ottaa minut hellään huomaansa ja me leikimme yhdessä.

Mitä teet työksesi? Entä vapaa-aikanasi?

Työkseni testaan erilaisia nukkuma-alustoja ja olenkin siinä jo oikea ekspertti! Testaan mm. sängyt, matot, sahanpurut ja autonalustat. Vapaa-ajallani ulkoilen ja pidän tuholaiseläimiä kurissa. Mammani pelkää hiiriä, joten teenkin hänelle ison palveluksen, kun saalistan niitä suuret määrät ja kannan ne ylpeästi kuistille näytille! Jahtaan välillä myös kimalaisia ja perhosia, sillä niitä on vähän helpompi saalistaa…
Harrastuksiini kuuluu myös Tuiskulan kesäteatterissa näytteleminen! Aluksi kun minua pyydettiin tähän kunniatehtävään olin vähän epäileväinen, mutta nykyään tykkään siitä jo todella paljon. Teatterilla saan nukkua paljon ja saan rutkasti herkkuja, rapsutuksia, kehuja ja aplodeja. Aina minua ei huvittaisi lähteä näyttelemään, koska se sotkee työtäni tai muita vapaa-ajan harrastuksiani, mutta pääasiassa se on oikein kivaa touhua!

Mikä on mieliruokasi? Entä inhokkisi?

Olen kaikkiruokainen ja inhokkeja ei ole. Lempparini on Lidlin Coshida-merkkinen märkäruoka ja teatterin väliaikamakkara. Välillä minua hemmotellaan lihapateilla, jos siihen on ollut aihetta ja olen ollut kiltisti. Maito on myös suurta herkkuani.

Oletko joskus tehnyt jotain jäynää omistajillesi?

Pentuna tein paljon jäyniä omistajilleni, mm. pudottelin pyykkejä ja leikin mamman viherkasveilla. Jostain syystä omistajani eivät ole iloisia jos oksennan matolle tai sängylle… Onneksi minulla ei nykyään enää tule kovin usein paha olo. Vaikka kyllä se välillä oli metkaa nähdä mamman järkyttynyt ilme hänen siivotessa jälkiäni.

Riiviö työn touhussa. Kuvaaja: Noora Ahola.

__________

Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Annican kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

1 kommentti

  1. Härkälän Leena 9.7.2018 klo 09:30

    Näyttelijänä olet ollut upea!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös