Siirry sisältöön
Seuratalon tarinat

Tuiskulan seuratalo rippijuhlapaikkana

Henna Ryömä:

Tuiskulan Seuratalo rippijuhlapaikkana

Ruusuja kaikille konfirmoiduille. Kuva: Henna Ryömä.

Mitä tehdä, kun suku on iso ja olohuone on pieni? Entä, kun yhtälöön lisätään vielä uusien puolisoiden sukulaiset? Koti on remonttia vailla ja rippijuhlat lähestyvät? Kenen luona juhlat järjestetään – mihin kaikki mahtuvat?

Aina välillä kuulee juttuja siitä, kuinka saatiin tapetoinnit tehtyä juuri ennen rippijuhlia, keittiöremontti juuri ennen lakkiaisia ja kuinka onnistuttiin saamaan se kyläyhdistyksen teltta varattua ennen naapureita. Teltassa ei sitten voitukaan olla, kun tuli sade ja maa lainehti vedessä ja oli vähän kylmäkin – Suomen kesä!

Onko perhejuhlien oltava välttämättä kotona?

Lasten kasvuun liittyvistä perhejuhlista, kuten: kastejuhlat, rippijuhlat tai lakkiaiset, tulee helposti ajatelleeksi, että ne pitää viettää kotona. Kuitenkin samalla kasataan tärkeään juhlapäivään paljon työtaakkaa ja stressiä. Ehkä juhlien jälkeen, kun tavarat ovat paikoillaan ja vuokra-astiat palautettu, huokaistaan helpotuksesta, mutta samalla jo kauhulla ajatellaan, että parin vuoden päästä on seuraavat juhlat…

Yksi omakohtaisesti hyväksi havaittu keino vähentää juhliin liittyvää järjestelypainetta on pitää juhlat ”jossain muualla”. Meillä on päädytty jo kaksien rippijuhlien ja lakkiaisten osalta kylän omaan juhlapaikkaan – Tuiskulan seurataloon. Juhlien järjestelyn tekee helpoksi, kun saa käyttöönsä riittävän tilan, vaikka vähän isommallekin suvulle ja huonommallekin kelille. Samasta tilasta löytyvät astiat, pöytäliinat, pöydät, tuolit, iso keittiö ja riittävästi parkkitilaa. Loppusiivouskin kuuluu hintaan – vain tavarat paikoilleen, omat tavarat mukaan, astiat puhtaina kaappeihin ja roskat roskikseen. Talkooporukkamme hoitaa lattioiden siivouksen ja vessojen pesun. Ruuan saa halutessaan tehdä itse ja käyttää Seuratalon keittiötä tai tilata pitopalvelusta.

Tuiskulan Seuratalo rippijuhlapaikkana.

Tuiskulan Seuratalolla vietät idylliset juhlat. Kuva: Henna Ryömä.

Tuiskulan seuratalo osoittautui hyväksi juhlapaikaksi

Tuiskulan Seuratalo rippijuhlapaikkana.

Kamman muotoinen (E-malli) pöytämalli sopii pienempiin juhliin. Kuva: Henna Ryömä.

Ensimmäisiä juhlia järjestettäessä kyllä vähän mietitytti, onko tila sitten liian suuri. Sopiihan se yli 100 hengen häillekin. Miten sali toimii 40-50 hengen tilaisuuksissa. Erilaisin pöytämallein salista saa kuitenkin viihtyisän myös pienemmälle porukalle. Silloin pöytiä ei kannata laittaa kiinni seiniin, vaan kannattaa lähteä rakentamaan, vaikka U-mallista tai E-mallista pöytäkuviota ja jättää reunoille reilusti kulkutilaa. Jos lavaa ei tarvita, voidaan esirippu vetää lavan eteen ja näin saadaan poistettua kaikua ja tehtyä tilasta pienempi. Perhejuhlissa on yleensä mukana myös pientä väkeä ja heillekin riittää seuratalolla tilaa liikkua.

Maksaako paljon järjestää juhlat muualla kuin kotona?

Oliko se sitten kallista? No ei. Käytännössä kustannukset tulivat melko samaksi, kuin jos juhlat olisi järjestetty kotona. Ja ainakin ne tulivat todella paljon halvemmiksi kuin keittiöremontti. Ja ainakin meillä laskettiin, että säästetään mieluummin hermoissa ja stressissä ja astioiden, lisätuolien, pöytien ja pöytäliinojen vuokrassa ja hankkimisessa ja palauttamisrumbassa sekä siinä telttavuokrassa.

Tuiskulan Seuratalo rippijuhlapaikkana.

Luonnonmateriaalit sopivat koristeluihin. Kuva: Henna Ryömä.


Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Hennan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös