Siirry sisältöön
Teatteri ja hänen väkensä

Ho(i)laamista Espanjassa

Arto Myllärinen:

Sandaalit pitävät suunnitelmat paikoillaan, ettei tuulenpuuska sekoita järjestystä.

Hola, buenos dias, Espanjasta!

Täällä taiteilijaresidenssissä Arenys de Marin rantakaupungissa naama on palanut ja on pään sisäpuolellakin tapahtunut paljon. Työseura on ollut huimaa: Riutamaan Vilja, Levyn Anna ja Hulmin Reetta. Huomaan, että kun menee kauemmas, on lyhyempi matka lähemmäs.

Ensi viikolla alkaa intensiivinen 16 päivän putki Toivo Kuula -oopperan kantaesityksen ohjaamista. Täytyy tunnustaa että harvoin jännittää, mutta nyt kyllä! Tuiskulassakin ensi-ilta lähestyy, ja tiedän mitä viimeisen harjoitusviikon, “piinaviikon”, läheisyys merkitsee. Etenkin ohjaajalle. Eli tsemppiä arvostamalleni kollegalle Pekka Saaristolle! Upeaa! Vaikka muualle en ehtisi, niin Tuiskulan näytelmän tulen aina katsomaan. Suosittelen!

Eilen muuten pyörittelimme Reetan kanssa lappuja lattialla, kun suunnittelimme Tuiskulan elokuun konsertin, Iloleikki on tämä elämä!, laulujärjestystä. Käytimme värikoodeja – ja sandaaleita painoina, ettei tuuli sekoita suunnitelmiamme! Juonelliseen konserttiin on poimittu kappaleita ja juonenkäänteitä aiemmista näytelmistä, joskin pariskuntia joudutaan järjestelemään uudelleen – eihän Kulmalan Juha kaikkien kanssa voi mennä naimisiin!

____________

Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Arton kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös