Siirry sisältöön
Blogista ja sen kirjoittajista

Sanokaas mun sanonee

Sanna Kinnunen:

Verkkosivuja pitää aina aika ajoin uudistaa ja keksiä niille jotain mielenkiintoa herättävää, jotta ne jaksavat kiinnostaa käyttäjiään. Talvella 2018 tuli taas tarve muokata tuiskula.info-sivustoa. Samalla keksin, että voisimme yhteistyöllä aloittaa pitämään sivustolla myös blogia. Testasin ideaa muutamalla tuiskulalaisella ja se sai innostuneen vastaanoton, joten päätimme toteuttaa sen. Ensimmäiseksi laadin Tuiskulan Sanomiin ilmoituksen, jossa hain kirjoittajia. Saman tekstin julkaisin myös Facebookissa Tuiskulan kyläyhdistyksen ryhmässä.

Eipä aikaakaan, kun asiasta kiinnostuneita oli ilmaantunut jo yksitoista henkilöä. Sellaisella porukalla oli mielestäni jo järkevää aloittaa kirjoittaminen, kukaan ei yksinään nääntyisi kirjoittamisen taakan alla. Näin syntyi vapaiden kirjoittajien blogistiryhmä, joka nyt aloittaa kirjoittamisen Sanokaas mun sanonee-blogissa.

Jokainen meistä kirjoittaa omista lähtökohdistaan ja itseään kiinnostavista aiheista. Kaikilla meillä on joko juurien tai työn kautta side Tuiskulaan. Osa asuu edelleen kylässä ja osa on lennähtänyt maailmalle. Mukana on eri ikäisiä ihmisiä ja jokaisella on erilainen suhtautuminen kylään ja elämään yleensä. Olemme yhdessä sopineet kullekin omimman kirjoittamisen alueen. Aiheina tulee olemaan mm. lapsuusmuistot, Kesäteatteri, Seuratalon historia ja nykypäivä, Paulan Puiston kasvit, Tuiskulan luonto- ja ympäristöasiat. Kalajuttujakin on luvassa ja puhetta keräilystä ja nelijalkaisista ystävistä. Tarkoituksena on esimerkiksi esitellä kaikki Tuiskulan kissat. Matkan varrella keksitään lisää aiheita. Tämän kirjoituksen lopussa on aiheet esitelty tarkemmin.

Osa kirjoittajista on luvannut kirjoittaa vain muutaman tarinan ja osa taas lupautunut tekemään sitä pidempäänkin. Haemme koko ajan uusia kirjoittajia ja toivomme, että blogistamme tulee monipuolinen ja värikäs, kuten elämä itsekin on. Ainoa toivomuksemme on, että kirjoittajalla on positiivinen suhde kyläämme, joko siellä asumisen, työn tai harrastusten kautta. Jos Sinä haluaisit kuulua kirjoittajien joukkoon, ota yhteyttä minuun. Sivustomme alalaidassa on minun puhelinnumeroni kohdassa sivuston ylläpito.

Toivomme, että Sinä lukijana viihdyt Sanokaas mun sanonee-blogimme parissa ja palaat aina uudelleen takaisin uusien tekstiemme luo.

Blogistimme esittäytyvät

Sanna Kinnunen

Sanna

”Olen kuusikymmentäluvun loppupuolella maailmaan syntynyt kahden jo pesästä lähteneen tyttären äiti ja yhden kanssani asuvan miehen vaimo. Isäni on paljasjalkainen tuiskulalainen ja vuonna 1994 muutin perheeni kanssa mummulan kulmille Jyväskylästä. Hankimme sittemmin oman talon kylästä ja täällä olemme viihtyneet siitä lähtien. Tuiskulassa kiehtoo erityisesti tekemisen kulttuuri; kylässä on suuri joukko ihmisiä, jotka yhdessä tekevät ja saavat aikaan isojakin asioita.

Koulutukseltani olen puutarhuri ja media-assistentti. Puutarhurin työtä olen tehnyt työurani alkupuolella ja nyttemmin keskittynyt enemmän digitaaliseen mediaan ja asiakaspalveluun. Vapaa-ajalla kiinnostuksen kohteita minulla on mm. kesäteatteri, verkkosivujen tekeminen, valokuvaus, kylätoiminta, matkustelu, maakilpikonnan hoito, sisustaminen ja kasvien ihailu. Lisäksi minua kiinnostaa vielä keräily, design ja antiikki.”

Lue Sannan kirjoittamia tekstejä.

Annica Laine

Annica

”Olen vuonna 1996 syntynyt ensimmäisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja sivutoiminen asiakaspalvelija R-kioskin myyntitiskin takana. Tällä hetkellä majailen opiskelujeni takia Turussa, mutta siitä huolimatta Tuiskula on aina tuntunut ainoalta ja oikealta kodilta. Tuiskulan kylässä minua viehättää loistava yhteishenki, kauniit maisemat ja lämmin ilmapiiri.

Tuiskulan kesäteatterilla on erityinen paikka sydämessäni: hurahdin teatteritouhuihin ensimmäisen kerran ollessani vain kuusivuotias ja sittemmin olen ollut mukana harrastamassa lähes joka kesä, joko myyntitiskin takana tai (nyt vähän vanhempana) näyttämöllä. Lisäkseni pieneen perheeseeni kuuluu yksivuotias maatiaiskissa Taisto. Teatterin lisäksi harrastan lentopalloa, kuntosalilla käymistä ja ratsastusta. Muita minulle tärkeitä asioita ovat mm. liikunta, hyvinvointi, hyvä ruoka, luonto, teatteri ja matkailu.”

Lue Annican kirjoittamia tekstejä.

Henna Ryömä

Henna

”Ensikosketukseni Tuiskulaan sain lapsuudessa, kun muutimme Tuiskulaan muutamaksi vuodeksi. Tiivis kyläyhteisö, kylää luuhaava lapsilauma, pesismatsit, kuusijuhlat ja yhteiset seikkailut tuovat edelleen hymyn huulilleni. Myöhemmin löysin tuiskulalaistuneen puolisoni ja muutin kylään vuonna 2005. Perheeseeni kuuluu tätä nykyä mieheni lisäksi alakouluikäinen tytär ja mieheni jo aikuiset lapset, joista vanhemmalla on jo omakin perhe.

Tuiskula merkitsee minulle idyllistä kylätaajamaa, tiivistä yhteisöä ja luonnonläheisyyttä. Olen ollut jo yli kymmenen vuotta Tuiskulan Seurataloyhdistyksen sihteerinä ja sitä kautta päässyt osallistumaan kylän toimintaan. Kuntaliitoksen myötä tuiskulalainen identiteettini on kasvanut. Olen ylpeänä tuiskulalainen.

Työskentelen Pyhäjärvi-instituutissa ja vesiensuojelu ja ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni niin työssä kuin vapaa-aikanakin. Jätevesiosuuskunnan toiminnan käynnistäminen oli iso satsaus kyläläisiltä ja ympäristöteko, jolla on merkitystä myös Köyliönjoen vedenlaatuun. Harrastan aktiivisesti ulkoilua, kutomista, sotilaskotitoimintaa ja saattaa sitä joskus jokunen geokätkökin löytyä. ”

Lue Hennan kirjoittamia tekstejä.

Marita Holkeri os. Erkkilä

Marita

”Tuiskulan kylässä Kalmeenkulmalla Erkkilän talossa näin päivänvalon vuonna 1950. Kävin Tuiskulan kansakoulua neljä vuotta. Opettajiani olivat Paula Härkälä ja Ahti Haila. Isoveljeni Martin kannustamana lähdin oppikouluun Kiukaisiin.

Lapsuus- ja nuoruusvuodet Tuiskulassa ovat antaneet pohjan kotiseuturakkaudelle. Vaikka ylioppilastutkinnon jälkeen halusin lähteä maailmalle, juuret Köyliöön ovat olleet vahvat. Kotitalo Kalmeenkulmalla on nykyisin vapaa-ajanasuntomme. Siitä en ole halunnut luopua. Vakituisesti asun aviomieheni Sepon kanssa Kaarinassa Littoisissa. Tuiskulan kylän tapahtumia ja toimintaa olen näinollen seurannut välillä läheltä, välillä kaukaa. Olen aina arvostanut ja ihaillut kylän aktiivista toimintakulttuuria ja yhteishenkeä. Kesäteatterin lähes kaikki näytökset olen käynyt katsomassa. Paikkakunnan murre nousee pintaan, kun tulen kotikulmille.

Olen tehnyt työurani opettajana Turussa. Nykyisin minulla on aikaa harrastaa, hoitaa lapsenlapsia ja matkustella. Olen innokas kulttuurinkuluttaja. Luonto on myös minulle erityisen tärkeä. Köyliön kotimetsä tarjoaa jokaisena vuodenaikana puuhaa ja luontoelämyksiä. Maanviljelijän tyttärenä seuraan myös mielelläni, millaisia viljelyksiä lähipelloilla kasvaa. Avara maalaismaisema tekee hyvää!”

Lue Maritan kirjoittamia tekstejä.

Anneli Laine

Anneli

”Olen 7-kymppinen tuiskulalainen ja parinkymmenen vuoden Pori-jaksoa lukuun ottamatta koko ikäni Tuiskulan Rintalassa asunut. Työurani tein IT-maailmassa Rosenlewilla ja Kemirassa, eläkkeellä olen ollut jo 10 vuotta. Ensi kesänä vietämme Pentin kanssa kultahäitä, meillä on kaksi poikaa, neljä lastenlasta ja bonuksena Sanni. Pari kissaakin nurkissa pyörii.

Harrastuksia on runsaasti, kohta 40 vuotta kesäteatteria, yli 30 vuotta Lions Lady-toimintaa, 10 vuotta Köyliö-seuraa ja Rebekoita sekä viimeisenä pari vuotta museoyhdistystä. Tämän lisäksi kaikenlaista käsillä tekemistä, ruoan laittoa, matkustelua ja keräilyä. Musiikin olen jättänyt muiden perheenjäsenten vastuulle.

Tähän blogiin haluan tuoda tietoa Tuiskulan menneisyydestä, en omina teksteinäni, vaan poimimalla Kesäteatterin käsiohjelmista ja Museoyhdistyksen arkistosta sopivia kirjoituksia.”

Lue Annelin kirjoittamia tekstejä.

Pentti Laine

Pentti

”Kun sienestykseen hurahtaa niin se on sitten menoa. Minulle kävi niin jo varsin nuorena eikä sitä ole vielä hidastanut edes hirvikärpänen, eikä susi. Siitä enemmän blogissa.

Olen seitsemänkymmentä vuotta nuori eläkeläinen Tuiskulasta, syntyisin Euran Kirkonkylänmäestä (vaikka passissa lukeekin Noormarkku, kun Ahlstömin työntekijät lähetettiin siihen aikaan synnyttämään yhtiön omaan sairaalaan Noormarkkuun). Naimisiin menin Lepistön Annelin kanssa 1968 ja muutimme Poriin, valmistuin ekonomiksi, sain sieltä työpaikan ja saimme kaksi poikaa. Työelämäosuuteni 41 vuotta tein konttori/talouspäällikön tehtävissä yksityissektorilla, ensin 10 vuotta Porissa Länsirannikon Voima Oy:ssä, joka rakensi Tahkoluotoon hiilivoimalan, sitten pari vuotta Eurassa, Lännen Tehtailla, vuoden Pori Jazz 66 ry:ssä ja viimeiset 16 vuotta Harjavallassa Componentalla ja Saint-Gobain Pipe Systems Oy:ssä.

Kotiseutu kuitenkin veti puoleensa ja vuonna 1983 muutimme Annelin kotikylään ja –paikalle Tuiskulaan ja rakensimme siihen uuden kodin. Jo Porin vuosina olimme olleet tiiviisti mukana Tuiskulan Kesäteatterissa kolmen sukupolven voimin ja se on jatkunut tähän saakka. Nyt on menossa mukana jo neljäs sukupolvi.

Muita harrastuksia on runsaasti; olen soittanut klarinettia 12-vuotiaasta ja myöhemmin myös saksofonia monissa soittokunnissa, tälläkin hetkellä viidessä ja soitan myös aika ajoin kirkossa ja muissa tilaisuuksissa. Leijonatoiminta on hyvin lähellä sydäntä. Samoin puutarhanhoito, matkustaminen (Kreikka, Pariisi, Teneriffa…), kirkkovaltuusto- ja neuvosto ym. Niin, ja kalastus. Talvella pilkillä lähivesillä ja kesällä Ilmijärvellä uistellen. Siitäkin voisi joskus kirjoittaa blogiin.”

Lue Pentin kirjoittamia tekstejä.

Kalevi Salmi

Kalevi

”Synnyin 1942 Köyliön Tuiskulassa Ilmiintien varren viimeisessä talossa ennen kuin alkaa se pitkä metsätaival Sormikivineen ja PItkäahteineen. Talo seisoo mäellä, josta ennen kraatari Rosendalin nimen vaihtoa Salmiksi käytettiin nimeä ruusentaalin ahre ja myöhemmin Salmin ahre.

Minusta tuli ylioppilas vuona 1962, hammaslääkäri 1967, hampaiston oikomishoidon erikoishammaslääkäri 1978. Olen aina ollut kiinnostunut hallintoasioista ja niinpä vuonna 1984 suoritin vielä hallinnon pätevyyden, suorituksen, jonka laajuudesta kertoo ”Amerikan keskisuuria sairaaloita johdetaan tämän tasoisella koulutuksella”. Tämä kaikki on ollut takana jo kymmenkunta vuotta. Vaimolleni ja minulle koitti siis silloin tuo eläköitymisen aika ja muutimme Raumalta Turkuun. Se on edelleen kotipaikkamme.

Meillä on 2 tytärtä ja 1 poika. Heistä vanhin asuu miehensä kanssa Tuiskulassa ja esittelyssään kertoi mm. ”isäni on paljasjalkainen tuiskulainen”. He ovat molemmat jo pitkään olleet ”niin tuiskulalaisia, niin tuiskulalaisia”

Olin perustamassa Köyliö-seuraa ja olen edelleen mukana aktiivisena toimijana.

Harrastan kaikkea kiinnostavaa ja kiinnostuksen kohteita on pilvin pimein eikä aika kaikkeen tahdo riittää. En halua jämähtää paikoilleni, joten mielelläni myös kokeilen jotain uutta. Yksi perusharrastuksistani on sukututkimus, joka on kulkenut mukanani ainakin 30 vuotta ja tuloksena on 93000 henkilön sukutietokanta. Puoleeni voi kääntyä näissä asioissa ja suunnittelen kirjoittavani blogiin jotakin tästä aiheesta. Urheiluun liittyvät asiat saattavat myös piirtyä teksteihini.”

Lue Kalevin kirjoittamia tekstejä.

Niilo Härkälä

Niilo

”Heippa! Nimeni on Niilo Härkälä. Olen lukion 2. vuotta käyvä, juuri 18 täyttävä milleniumin lapsi. Tuiskulassa olen asustellut koko pienen ikäni ja olen hyvin tyytyväinen siihen, sillä rauha ja kauneus tässä kylässä ovat mahtavat. Myös kylän hengen yhteisöllisyys on suuri syy nauttia täällä asumisesta. Perheeseeni kuuluu kaksi nuorempaa sisarusta, vanhemmat ja kaksi koiraa.

Olen hyvin luonnonläheinen ja usein positiivinen ihminen ja harrastan urheilua; salibandya sekä pesäpalloa. Myös hyvin lähellä sydäntä on kalastusharrastus sekä kesäteatteri.”

Lue Niilon kirjoittamia tekstejä.

Susanna Salo-Kimppa

Susanna

”Jokainen minut tunteva tietää, että en kovasti pidä esillä olosta, olen pidättyväinen, ehkä jopa ujo. Siksi teatteriharrastus yhdistettynä minuun on kaiketikin aika kummallinen juttu. Niin vain kuitenkin on, että teatteri on ollut iso osa elämääni jo 7-vuotiaasta, ensin lapsuuden perheeni kanssa ja myöhemmin koko neljä lapsisen perheeni voimin. Vähitellen teatterin tuottamisesta on tullut harrastuksen kautta myös työ. Kymmenisen vuotta olen toiminut työparina ohjaajillemme ja joka-paikan-höylänä tuotannossa.

Teatterissa kiehtovat koskettavat tarinat, paikallinen ja Suomen historia, vahvat ja vahvistavat tunteet niin ilossa kuin surussakin, riipaisevat kohtalot ja onnen hetket. Vielä näitäkin suurempi merkitys minulle on tuiskulalaisessa tavassa tehdä teatteria positiivisessa hengessä ja yhdessä arvostaen ihmistä rinnalla; jokainen pienimmästä suurimpaan on yhtä merkityksellinen lopputuloksen kannalta. Usein kuvaan tätä yksinkertaisuudessaan niin, että jokaisesta ihmisestä teatterilla ei tarvitse edes pitää, mutta kaikkia rakastetaan.

Samalla intohimolla suhtaudun aika moneenkin asiaan elämässäni… Olen leijonaemo neljälle tyttärelleni, vaimo ja yrittäjäkumppani miehelleni, yhteisistäkin asioista yritän omalta osaltani kantaa vastuuta. Mitään en oikein osaa tehdä kovin pienesti – jos tehdään, tehdään sitten kans!

Tällä taustalla, arvon lukijat, minä taidan kirjoitella tuiskulalaisesta teatterista!”

Lue Susannan kirjoittamia tekstejä.

Hanna Jaakola

Hanna

Ensimmäinen kontaktini Tuiskulaan oli tarkalleen 30.4.2017, kun ajelin Tuiskulan Torpparimuseoon Museotaksvärkki-hankkeen työpaikkahaastatteluun. Jännityksestä huolimatta huomioin Tuiskulan maalaismaisen kylämiljöön ja viehättävän Ilmiintien kyläraitin kiviaitoineen. Mietin, että täällä olisi kiva ja viihtyisä tehdä töitä.

Minun juureni ovat Keminmaalla Hirmulassa. Taideopinnot toivat minut Poriin ja valmistuin kuvataiteilijan ammattiin. Valmistumisen jälkeen päädyin työskentelemään museoon. En taidemuseoon, niin kuin voisi luulla, vaan Satakunnan Museon Tonttunäyttelyyn tonttuoppaaksi. Sillä tiellä olen edelleen, tosin nykyisin taskussani on maisemantutkimuksesta maisterin paperit ja useamman vuoden monipuolinen työkokemus museoalalta.

Vielä tovin työskentelen Leader Pyhäjärviseudun tukemassa Köyliö-seura ry:n Museotaksvärkki-hankkeessa. Yhtenä hankkeen temmellyskenttänä on ollut Tuiskulan Torpparimuseo. Täällä blogissa tulen kirjoittamaan, mitä olemme Museotaksvärkki-hankkeessa Tuiskulan osalta saaneet aikaan.

Lue Hannan kirjoittamia tekstejä.

Arto Myllärinen

Arto

”Olen taitelijasielu, etsin rakkautta ja näen hyvää kaikessa. Rakastan matkustelua ja poskisuudelmia. Tuiskulalaisille olen tuttu muun muassa kesäteatterinäytelmien Juuret, Kosketus, Sovinto ja Anna elämän tulla käsikirjoittajana ja ohjaajana.”

Lue Arton kirjoittamia tekstejä.

 

 

 


Muokkaus 10.11.2018: Uusia sanojia blogissa esittelee uusimmat kirjoittajat.

 

Blogimme aiheet

Blogista ja sen kirjoittajista
Sanokaas mun sanonee -blogimme kirjoittajat ja uudet aiheet esitellään tämän aihealueen kirjoituksissa. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Teatteri ja hänen väkensä
Tämän aihealueen alla blogataan teatterista erityisesti Tuiskulan Kesäteatterin näkökulmasta. Sattumuksia ja tapahtumia Tuiskulan Kesäteatterilta on luvassa runsaasti. Kesän projektien syntymistä voi seurata läheltä tämän aihealueen seurassa. Susanna kirjoittaa, teatteriin jo lapsena hurahtaneen tuottajan ominaisuudessa, itsestään selvästi Tuiskulan Kesäteatterista.

Ensi vaiheessa myös Arto kuljettaa lukijoita kohti syksyn konserttielämystä; Iloleikki on tämä elämä!, matkalla kertoillen aina sen hetkisistä työkuvioista ja tunnelmista projektin lähestyessä päätepistettään. Samalla ehkä muistellen jotain sattumia ja tapahtumia tai lauluja, jotka ovat tuttuja Tuiskulan Kesäteatterilta.

Teatteri-ammattilaiset, jotka ovat Tuiskulan Kesäteatterin kasvatteja, kertovat omasta arkipäivästään ja muistoistaan Tuiskulasta. Myös teatterivierailut ja katsotut näytökset raportoidaan tämän aiheen alla. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Nelijalkaiset ystävämme
Tämä aihealue on varattu nelijalkaisille ystävillemme. Annica aloittaa teksteillä, joissa haastatellaan kaikki kylän kissat ja esitellään ne kuvin ja sanoin. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Kyläyhdistyksen toimet
Tuiskulan kyläyhdistys on monessa mukana ja tässä osassa blogia kerrotaan mm. Tuisku-Puistosta ja siellä tapahtuvasta toiminnasta, matonpesupaikasta, Paulan puistosta ja sen kasveista ja tapahtumista jne. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Elettiin sitä ennenkin
Paula Härkälän kokoamat tekstit esitellään tämän aihealueen alla; henkilöhaastatteluja ja vanhoja perinteitä ja tarinoita. Paula on haastatellut ja kirjoittanut valtavan määrän tietoa ylös. Hän on myös järjestänyt ja tallentanut Paavo Varpialan tekstejä vielä aikaisemmilta ajoilta. Nyt Anneli kirjoittaa nämä tarinat digitaaliseen muotoon ja näin ne saatetaan kaikkien meidän luettavaksi. Myös Annelin ylöskirjoittamat käsiohjelmien tekstit sijoitetaan tänne.

Lisäksi osa tämän aihealueen tarinoista kertovat lapsuudesta Tuiskulassa. Lapsia on ollut kaikkina aikakausina ja näin saadaan nähdä, ja samalla tallennettua, monenlaista ajankuvaa, myös lähimenneisyyttä. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Maailma on kotini
Maailmalle Tuiskulasta ”pysyvästi” muuttaneet kertovat elämästään missä maailman kolkassa sattuvatkin asumaan, lähellä tai kaukana, Suomessa tai ulkomailla. Myös lyhytaikaisempien reissujen, lomien ja muiden matkojen, aiheuttamat silmien avautumisten esiintuomat mietteet kerrotaan tässä. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Kalasääski ja jalokiurunkannus
Luonto- ja ympäristöaiheet kerätään tämän aihealueen alle. Vieraslajit kylässä puhuttavat juuri tällä hetkellä ja kyllähän niistä susistakin puhutaan. Jätevesiosuuskunta on juuri saatu toimimaan ja Henna voisi aiheesta tekstin tai pari kirjoittaa. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Työtä ja tienstii
Yrittäjät ja maantalous-yrittäjät saavat äänensä kuuluville myöskin. He voivat esitellä yrityksensä hyvät puolet ja kertoa miksi se ylipäätään toimii Tuiskulassa eikä missään muualla. Myös toisella työssä käyvät palkansaajat voivat tässä osioissa kertoa missä he käyvät töissä ja miten toimeentulo saavutetaan. Tämä on samalla siis myös Kehu työnantajani -osio. Lue tämän aihealueen tekstejä.

Joutoajan puuhat
Yksi harrastus on Tuiskulassa ylitse muiden ja se on teatteriharrastus. Siksi sille on varattu kokonaan oma osastonsa: Teatteri ja hänen väkensä. Mutta puuhaavathan ihmiset niin monenmoista muutakin vapaa-ajallaan. Tässä tarjoutuu nyt tilaisuus kuulla mitä kaikkea.

Kalajuttuja, totta ja tarinaa kalastuksesta, on luvassa. Asumme mukavasti useamman järven kainalossa ja kalastus on monen tuiskulalaisen harrastus. Sarjan aloittaa Niilo ja toivon mukaan juttuun liittyy muitakin. Vuoropuhelua eri ikäisten kalastajien kesken on varmasti mielenkiintoista seurata. Lue kalajuttuja tästä.

Ainakin kaksi bloggaria, Anneli ja Sanna, ovat hurahtaneet keräilyyn. Heiltä on luvassa kertomuksia tästä kiinnostavasti maailmasta; esineistä ja niiden tarinoista.

Tuiskulassa asustelee monta innokasta harrastaja-puutarhuria ja heidän pihoissaan tullaan vierailemaan. Kasvien maailmaan uppoudutaan kuvin ja sanoin.

VPK voi myös kertoa toiminnastaan tämän aihealueen alla. Kalevi on innostunut sukututkimuksesta ja on luvannut kirjoittaa aiheesta. Pentiltä taas saadaan kuulla mm. sienestämisestä.

Lue tämän aihealueen tekstejä.

Seuratalon tarinat
Tuiskulan Seuratalo on jo vanha juhla- ja tapahtumapaikka kylässä, joka on edelleen käytössä eri tilaisuuksien pitopaikkana. Koska talo on nähnyt monta juhlaa ja kokousta, sillä on varmasti meille runsaasti kerrottavaa menneisyydestä ja nykypäivästä. Lue tämän aihealueen tekstejä.


Haluatko lukea muita Sannan kirjoittamia juttuja? Löydät ne täältä.
Haluatko lukea muiden kirjoittajien kirjoittamia juttuja? Löydät ne täältä.
Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös