Siirry sisältöön
Kyläyhdistyksen toimet

Leikkikenttätoiminta Tuisku Puistossa kesällä 2019

Sanna Kinnunen:

Leikkikenttätoiminta Tuisku Puistossa kesällä 2019

Tuisku Puiston omistaa Säkylän kunta. Kuva: Sanna Kinnunen.

Tuiskulan leikkikentällä Tuisku Puistossa järjestetään tänäkin kesänä leikkikenttätoimintaa arkipäivinä kesäkuussa (3.6 – 28.6.2019). Ohjaajat ovat paikalla klo 9-12 välillä ja silloin sekä Tuiskulan että Voitoisten lapset ovat tervetulleita paikalle. Alle 4-vuotialla tulee olla oma huoltaja mukana. Ja jokaiselle omat eväät mukaan!

Mitä osallistuminen maksaa?

Kyläyhdistykset maksavat ohjaajien palkat ja vakuutukset, mutta leikkijöiltä kerätään oma pieni panos myös. Koko kuukausi maksaa 12 euroa/lapsi ja satunnaisilta kävijöiltä 1 euron/kerta/lapsi. Saman perheen muut lapset maksavat 5 euroa/kk, kun ensimmäinen maksaa täyden maksun.

Voitoisten kyläyhdistys tarjoaa munkit kesäkuun puolivälissä kentällä oleville lapsille ja Tuiskulan kyläyhdistys tarjoaa jäätelöt viimeisenä toimintapäivänä.

Tuiskulassa on ollut leikkikenttätoimintaa jo yli neljäkymmentä vuotta

Aluksi toimintaa järjesti Köyliön kunta, mutta aikojen saatossa toiminnan pyörittäminen on siirtynyt kyläyhdistysten huoleksi. Jokaisessa entisen Köyliön kylässä on leikkikenttävastaava ja Tuiskulassa sekä Voitoisissa se on Päivi Helminen.

Leikkikentän kunnossapidosta vastaa Säkylän kunta ja se leikkaa nurmikon ja huolehtii laitteiden kunnosta.

Leikkikenttätoiminta Tuisku Puistossa kesällä 2019

Tuisku Puistossa on erilaisia leikkivälineitä ja tilaa leikkiä. Kuva: Sanna Kinnunen.

Leikkikenttä on suosittu

Tuisku Puistossa on parhaina vuosina käynyt leikkikenttätoiminnassa jopa 60 lasta, mutta normaalisti määrä on noin 30-40 lasta. Yleensä kesäkuun kaksi keskimmäistä viikkoa ovat ohjaajille kiireisimmät, koska parhaana päivänä on paikalla ollut jopa 24 lasta yhtä aikaa.

Kyläyhdistykset palkkaavat nuoria ohjaajiksi

Kyläyhdistykset tekevät kevättalvella yhteisen työpaikkailmoituksen ja yhteistyöllä haetaan sopivat nuoret työhön. Tätä ruljanssia pyörittää Sirja Niinimäki Kepolan kyläyhdistyksestä, joka oman opettajan työnsä kautta tuntee yläasteikäisiä nuoria jo ennestään.

Ohjaajiksi palkataan paikallisia nuoria, joiden tulisi mielellään olla yli 15-vuotiaita, mutta vähintään 7-luokan käyneitä. Riippuen hakijoiden määrästä yleensä yksi nuori saa pestin kahdeksi viikoksi ja heitä on paikalla kaksi yhtä aikaa. Toistaiseksi Tuisku Puistoon on löytynyt hyvin nuoria hakijoita ja aktiivisimmat heistä tulevat useana vuonna, viisi kesää taitaa olla ennätys. Siihen on aina pyritty, että joku kokeneimmista ohjaajista saa työparikseen ensikertalaisen, jotta tietotaito kulkee eteenpäin.

Nuoret ohjaajat saavat MLL:n järjestämän pari tuntisen koulutuksen, jossa käydään läpi ensiaputaitoja ja opetellaan erilaisia leikkejä ja aktiviteettejä. Onneksi haavereita on sattunut hyvin vähän ja leikkikenttävastaava on aina puhelimen päässä nuorten ohjaajien apuna tarpeen tullen.

Tänä kesänä lapsista huolehtii ja heitä leikittää ensimmäiset kaksi viikkoa Emilia Koho ja Fanny Ojala sekä kesäkuun kahdella viimeisellä viikolla Iida Marttila ja Siiri Ala-Ristaniemi.

Tervetuloa leikkimään Tuisku Puistoon tänäkin kesänä!

Leikkikenttätoiminta Tuisku Puistossa kesällä 2019

Hiekkaleikkivälineet odottavat kuvassa leikkijöitä. Kuva: Sanna Kinnunen.


Haluatko lukea muita Sannan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta. Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös