Siirry sisältöön
Kyläyhdistyksen toimet

Tuiskulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja: Päivi Helminen

Sanna Kinnunen: 

Tuiskulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja, Päivi Helminen

Tuiskulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja, Päivi Helminen. Kuva: Sanna Kinnunen.

Tuiskulassa on aktiivinen kyläyhdistys, joka hoitaa kylässä montaa asiaa. Tuiskulan kyläyhdistyksen vastuulla on mm. Paulan puiston hoito, Liinan polun hoito, kylän yhteisten kesäkukkien hoito, kesäkuisen leikkikenttätoiminnan järjestäminen Tuisku Puistossa, yhteisten retkien ja tapahtumien järjestäminen sekä Tuiskulan Sanomien julkaisu ja jakelu. Lisäksi kyläyhdistyksen panosta kysytään usein moneen muuhunkin yhteiseen asiaan. Tärkeimpänä varojenkeruutapana Tuiskulassa on Ravintola Riippakoivu, joka kahvittaa joka kesä tuhannet kesäteatteri- ja konserttivieraat talkoovoimin.

Kyläyhdistyksen käytännön toimintaa pyörittää seitsemän jäseninen hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Päivi Helminen.

Kiertomatkalla Kepolasta Kepolaan

Päivi on syntynyt vuonna 1972 Säkylässä ja vuonna 1978 hänen lapsuuden perheensä muutti Köyliön Kepolaan. Sieltä Päivi sittemmin lähti maailmalle kiertäen Tampereen, Euran, Säkylän, Noormarkun kautta Tuiskulaan vuonna 2010. Päivi on valmistunut lähihoitajaksi ja on koko työuransa ajan työskennellyt varhaiskasvatuksen alalla. Harrastuksikseen Päivi mainitsee käsityöt, talkootyön ja yhteisiin asioihin vaikuttamisen.

Päivillä on kaksi jo aikuista lasta sekä yksi vielä ala-asteikäinen tytär. Tällä hetkellä Päivi asuu jälleen Kepolassa, mutta se ei ole estänyt häntä hoitamasta Tuiskulan kyläyhdistyksen puheenjohtajan virkaa. Kyläyhdistyksen hallitus on tätä toivonut ja Päivi on suostumuksensa antanut. Tuiskulan kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi Päivi valittiin vuonna 2014. Hänen mukaansa kyseessä on ”hauska pesti, joka ei rasita liikaa”.

”Kahden pienen kyläyhdistyksen tulisi tehdä yhteistyötä”

Päivin puheenjohtajakaudella Tuiskulan ja Voitoisten kyläyhdistysten välit ovat lämmenneet melko pitkän viileän kauden jälkeen uudelleen. Tällä hetkellä nämä kaksi kyläyhdistystä järjestävät mm. yhteisiä retkiä esim. teattereihin tai konsertteihin. Tuiskulan Sanomat ja Voitoisten Viesti jaetaan tarvittaessa myös naapuri kyläyhdistyksen rajojen sisäpuolelle.


Haluatko lukea muita Sannan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta. Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös