Siirry sisältöön
Nelijalkaiset ystävämme

Musta ja Raitanen

Annica Laine:

Musta ja Raitanen

Musta. Kuva: Teemu Laine.

Tällä kertaa Tuiskulan katit -sarjassa tutustutaan Rintalanmäen eläkeläisherroihin: Mustaan ja Raitaseen.

Kertokaa vähän itsestänne

Olemme pian 17-vuotiaita maatiaiskissoja Köyliön Tuiskulan kylästä, tarkemmin sanottuna Rintalanmäestä. Asumme Anneli ja Pentti Laineen hyvässä hoivassa, joskin välillä reviirimme ulottuu myös naapuritaloihin. Naapurit pitävät meistä hyvää huolta esimerkiksi silloin, kun omistajamme ovat matkoilla. Näinä päivinä emme Rintalanmäen pihamaalla juurikaan näyttäydy. Joskus saatamme kiertää lenkin esimerkiksi rivitaloilla tai teatterilla. Tosin kesäisin teatterilla on aivan liikaa häslinkiä ja silloin pyrimme välttämään sinne menemistä. Jostain kumman syystä näinä kesän viikkoina myös Rintalanmäen piha on täynnä autoja ja ihmisiä. Usein katoammekin omiin oloihimme tänä aikana.

Musta ja Raitanen

Raitanen reviirinvartiointihommissa. Kuva: Anneli Laine.

Olemme syntyneet Kokemäellä, mutta muutimme Tuiskulaan yksivuotiaina. Alkuperäiset nimemme olivat Rommi ja Cola, mutta Laineet muuttivat nimemme ytimekkäästi Mustaksi ja Raitaseksi. Näin mielikuvitukselliset ja moniulotteiset nimet ovat varmasti vaatineet rankkaa pohdintatyötä!

Luonteeltamme olemme kilttejä ja rauhallisia vanhuksia, emmekä oikein piittaa ylimääräisistä hössötyksistä. Rauhallisuudestamme huolimatta osaamme tarvittaessa puolustaa omaa pihaamme äänekkäästi muilta nelijalkaisilta tunkeutujilta. Pidämme rapsutuksista ja silityksistä, mutta mitään sylikissoja emme ole. Toisinaan, jos on hyvä päivä, saatamme viihtyä sylissä muutaman minuutin. Jos kuitenkin näette meitä ulkona, on turha yrittää saada meitä kiinni!

Musta ja Raitanen

Raitanen. Kuva: Anneli Laine.

Mitä teet työksesi? Entä vapaa-aikanasi? Onko teillä erityistaitoja?

Olemme jo eläkkeellä, mutta harrastelemme vielä paljon monenlaisia asioita. Elämämme on pääasiassa rauhallista reviirinvartiointia, naapurisovun ylläpitämistä ja jyrsijäkannan kurissapitoa. Toisinaan suoritamme laadunvalvontaa silloin, kun Pentti grillaa tai savustaa ulkona. Muurin päällä nukkuminen kuuluu myös mieliharrastuksiimme.

Musta ja Raitanen

Tarkka laadunvalvoja työssään. Voiko noita ihmisille syöttääkään? Kuva: Anneli Laine.

Musta on ikuistettu myös tauluun. Taiteilija: Sara Laine. Kuva: Teemu Laine.

Raitanen osaa avata ovia. Se selvisi eräänä pakkasaamuna, kun Pentti tuli alakertaan ja ulko-ovi oli seljällään. Ovien sulkemisen opetteluun Raitanen ei ole viitsinyt tuhlata kallista aikaansa.

Lempiruoka ja inhokkiruoka

Lempiruoka riippuu päivästä. Yleensä se on jotain sellaista, mitä ei juuri silloin ole tarjolla. Esimerkiksi hauki maistui erityisesti Raitaselle viime viikolla. Inhokkiruokiin kuuluvat vaihtelevasti kaikki markettivalikoiman kissanruoat.


Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Annican kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös