Siirry sisältöön
Seuratalon tarinat

Kuusijuhla Tuiskulan seuratalolla

Annica Laine:

Lauantaina 22.12. vietettiin jälleen Tuiskulan kylän perinteistä kuusijuhlaa. Kuusijuhla on ollut minulle lapsesta saakka tärkeä tapa laskeutua ja rauhoittua joulun aikaan. Pienempänä kuusijuhlapäivä oli kutkuttavan jännittävä, sillä tiesin, että saisin illalla nähdä ihka oikean joulupukin. Nyt vanhemmiten kuusijuhlan yhteisöllinen ja tunnelmallinen näkökulma ovat korostuneet joulupukin tapaamisen sijaan. Vaikka katson nyt kuusijuhlaa erilaisin silmin kuin lapsena, ei sen tärkeys ole vuosien saatossa hävinnyt minnekään.

Kuusijuhlaa vietettiin jälleen Tuiskulan seuratalolla.

Tuiskulan Sanomissa kutsuttiin kylän väkeä läheistensä kanssa viettämään Kuusijuhlaa Seuratalolle.

Kuusijuhla vietettiin Tuiskulan seuratalolla

Kuusijuhlaa vietettiin jälleen Tuiskulan seuratalolla. Kauniit kyntteliköt koristivat seuratalon ikkunoita, kynttilät paloivat pöydillä ja suuri, valaistu kuusi toivotti vieraat lämpimästi tervetulleeksi salin ovella. Saavuin itse paikalle muutamaa tuntia ennen juhlan alkua, sillä kuusijuhlanäytelmän kenraaliharjoitukset oltiin sovittu pidettäväksi ennen kuin muut vieraat saapuivat.

Kuusijuhlaa vietettiin jälleen Tuiskulan Seuratalolla.

Noitarumpu -näytelmän tonttuna hääri Reetta Hulmi ja joulupukkina Tomi Hulmi. Kuva Susanna Salo-Kimppa.

Näytelmää on kuusijuhlassa esitetty nyt jo useamman vuoden. Ohjelmistossa on nähty mm. prinsessa Ruusunen, Tuhkimo ja muutama joulunäytelmä suoraan Korvatunturilta. Tänä vuonna Susanna Salo-Kimppa oli käsikirjoittanut Noitarumpu-näytelmän Mauri Kunnaksen inspiroimana. Mukana näytelmässä meillä oli minun lisäkseni Anneli ja Pentti Laine, Pertti Heino, Reetta, Tomi, Touko ja Aarre Hulmi, Niilo Härkälä, Arttu Aaltonen ja Seela Kimppa. Näytelmä oli niin lapsille, kuin aikuisillekin suunnattu, kaksikymmenminuuttinen huumoripläjäys, jota oltiin harjoiteltu rennon jämäkästi noin viikon ajan ennen h-hetkeä. Minusta oli ihanaa, että Sussu pyysi mukaan näytelmään taas tänä vuonna. On hauskaa harrastaa teatteria muutoinkin, kun kesällä.

Kuusijuhlaa vietettiin jälleen Tuiskulan Seuratalolla.

Tuiskulan Kesäteatterin näyttelijät esittivät Noitarumpu-näytelmän. Kuva Susanna Salo-Kimppa.

Näytelmän jälkeen lauloimme kaikki yhdessä muutaman yhteislaulun Johannes Perkon (koskettimet), Arttu Aaltosen (rummut), Pentti Laineen (klarinetti), ja Harri Kimpan (kontrabasso) säestämänä. Tänä vuonna vieraita oli saapunut paikalle 78, joten ääntä ja laulajia riitti. Musiikkiesityksien jälkeen oli riisipuuron syömisen aika.

Kuusijuhlaa vietettiin jälleen Tuiskulan Seuratalolla.

Viulua soittivat Emmi Kimppa ja Tuomas Oravuo, selloa Meeri Kimppa ja kontrabassoa Harri Kimppa. Kuva Susanna Salo-Kimppa.

Kylämme on täynnä musiikillisia monitaitureita, ja tästä kuusijuhla oli oiva esimerkki. Puuron jälkeen kuulimme muutaman lauluesityksen, kun Johanna Toivanen-Perko ja Arttu Aaltonen lauloivat Johanneksen säestämänä joululauluja, kuten pienen rumpalipojan. Tämän jälkeen kuulimme vielä muutaman kauniin joululaulun jousisoittajien säestämänä; viulua soittivat Emmi Kimppa ja Tuomas Oravuo, selloa Meeri Kimppa ja kontrabassoa Harri Kimppa.

Ennen kahvitarjoilua tuli vihdoin lasten kauan odottama ohjelmanumero: joulupukki! Ensin lapset tanssivat piirissä tonttujen jouluyö -kappaleen, jonka jälkeen laulettiin perinteinen Joulupukki-laulu. Joulupukki ilmestyi näyttämön verhojen takaa, ja jakoi kaikille paikalla oleville lapsille makeispusseja ja lahjoja. Tämän jälkeen joulupukki lähetettiin uudelleen matkaan, laulun säestämänä tietenkin.

Valitettavasti jouduin itse lähtemään kuusijuhlasta aikaisemmin heti kahvitarjoilun jälkeen, enkä siis ehtinyt jäämään paikalle viimeisten yhteislaulujen ja Veikko Salon lausuman jouluevankeliumin ajaksi. Vaikka jouduin lähtemään kesken kaiken, oli mieleni jo pullollaan joulumieltä, iloa ja ennen kaikkea rauhaa. Toivon, että kaunis kuusijuhlaperinne jatkuu Tuiskulassa mahdollisimman pitkään yli sukupolvien.


Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Annican kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös