Siirry sisältöön
Teatteri ja hänen väkensä

Vaaran vuosia ja hurmaavia herroja Tuiskulan kesässä 2019

Susanna Salo-Kimppa:

Kotomaan vaaran vuaret

Kotomaan vaaran vuaret Tuiskulan Kesäteatterissa 28.6-12.7.2019. Kuva Simo Nummi.

Aitoja, uskottavia tarinoita ja tunteita sekä todentuntuisia elämänvaiheita tavallisten ihmisten poluista Suomen kohtalon vuosina. Tuttua ja turvallista tuiskulalaista siis!

Lähdemme jälleen uuteen kesään innolla ja isolla joukolla osaavan ohjaaja-käsikirjoittaja Pekka Saariston myötävaikutuksella. Omasta historiastamme ovat tarinat aina kummunneet ja tulevana kesänä keskitymme sodan jälkeiseen aikaan, jolloin suomalaisten selviytymistä koeteltiin vielä raskaiden sotavuosien jälkeenkin. Valtava kansanosa oli menettänyt kotinsa, sotakorvaukset olivat raskaat ja yksilötasolla moni oli menettänyt enemmänkin; henkensä, terveytensä tai läheisensä. Lisäksi Suomen kohtalo kansakuntana ei ollut vielä mitenkään turvattu.

Siitä huolimatta uskomatonta oli se sitkeys, määrätietoisuus ja tulevaisuudenusko, jolla elämää vietiin eteenpäin. Siirtolaiset löysivät paikkansa uusilla asuinsijoilla, sodankäyneet miehet asettuivat arkeensa, mutta samalla kuitenkin varauduttiin vielä kaiken varalta kätkemällä aseita ja piilottamalla lottapukuja. Teatterin keinoin pystymme kuvittamaan nykyihmiselle niitä ”vaaran vuosia”, joista harvalla enää on omakohtaisia kokemuksia. Kuitenkin kyse on lähihistoriastamme. Ensi kesänä elämme siis näissä vaiheissa eläneiden ihmisten arjessa, saappaissa ja peloissa, iloissa, riemuissa ja valonpilkahduksissa. Huumorilla ja positiivisella asenteella voi elämässä selviytyä vaikeissakin paikoissa ja siitä on kysymys Tuiskulan Kesäteatterin kesän 2019 näytelmässä ”Kotomaan vaaran vuaret”. Kotomaan tarina alkoi Pekka Saariston Kotomaan torpan balladista vuonna 2004. Tarina jatkui 2017 Entäs nyt Kotomaa!-näytelmällä ja nyt pääsemme parin vuosikymmenen jälkeiseen aikaan, jolloin ympäröivä yhteiskunta oli jälleen uuden edessä, mutta Kotomaan Viku ja väki entisensä.

Waltteri Torikka

Waltteri Torikka esiintyy Tuiskulan Kesäteatterin lavalla 14.6.2019. Kuva warnermusiclive.fi.

Hurmaavia herroja Tuiskulassa

Suureksi iloksemme saamme vieraaksemme kesällä myös niitä hurmaavia herroja! Kesämme avaa huikea huippubaritoni Waltteri Torikka perjantaina 14.6.2019. Torikka vieraili muutama vuosi sitten Tuiskulassa viihdeorkesterinsa kanssa, mutta tällä kerralla mukana on akustinen Waltteri Torikka Trio, jonka ohjelmiston klassikkolaulut soivat täysin uusina sovituksina. Kuten Waltteri kuvailee, saamme kuulla musiikkia sielusta sieluun…

Kyösti Mäkimattila

Kyösti Mäkimattila esiintyy Tuiskulan Kesäteatterin lavalla 16.8.2019. Kuva www.kyostimakimattila.fi.

Ja mikä olisikaan hienompaa kuin päättää ihana kesä lähes naapurinpojan, herrasmies Kyösti Mäkimattilan seurassa. Tämä koko kansan rakastama Tähdet tähdet-kilpailija on todellinen profeetta myös omalla maallaan – nyt siis Tuiskulan Kesäteatterissa kauniissa elokuun perjantai-illassa 16.8.2019.

Tuiskulan Kesäteatterin luonnonkaunis näyttämö tarjoilee siis jälleen katsojilleen parastaan! Tervetuloa kylään!


Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä. 
Haluatko lukea muita Susannan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös