Siirry sisältöön
Blogista ja sen kirjoittajista

Yksivuotias on oppinut jo kävelemään

Sanna Kinnunen:

Tasan vuosi sitten 15.huhtikuuta 2018  julkaistiin Tuiskulan kylän verkkosivuilla Sanokaas mun sanonee-blogin ensimmäinen kirjoitus. Voit lukea sen tästä. Vuodessa olemme julkaisseet 49 julkaisua. Tämä kirjoitus on viideskymmenes. Aluksi kirjoituksia julkaistiin epäsäännöllisesti silloin, kun jotain kerrottavaa meillä oli. Vuoden 2019 alusta asti uusi julkaisu on tullut säännöllisesti maanantaisin. Näin aiomme myös jatkaa. Lukijan on helpompi seurata julkaisuja, kun ne ovat säännöllisiä.

Olen itse innostunut blogikirjoittamisesta valtavasti ja muutkin kirjoittajat ovat innolla mukana. Aluksi, kun lähdimme liikkeelle, meillä oli vain haalea aavistus mitä tulevaisuus toisi tullessaan ja into aloittaa jotain uutta tuiskula.info-sivustolle.

Suunnitelmat helpottavat bloggaamista

Matkan varrella on päämäärä selkiytynyt ja tämän vuoden alussa teimme yhdessä julkaisusuunnitelman koko vuodelle. Näin jokainen tietää milloin ja mistä aiheesta pitäisi kirjoittaa. Suunnitelma helpottaa myös minua julkaisijana, kun tiedän juttuja tulevan tasaiseen tahtiin.

Bloggaajasta ammattilaiseksi-kurssi on opettanut paljon

Olen ammentanut tietoa blogitekniikasta, blogeista ja niihin kirjoittamisesta Tiia Konttisen Bloggaajasta ammattilaiseksi-verkkokurssilta, jota olen käynyt marraskuusta asti. Kurssi on ollut antoisa ja sen myötä myös Sanokaas mun sanonee-blogi on kokenut muutoksia. Suosittelen kyseistä kurssia lämpimästi kaikille bloggaamisesta kiinnostuneille. Erityisesti, jos tulojen hankkiminen bloggaamisen avulla on mielessä. Olen kokenut, että kurssi on hintansa väärti.

Olemme onnistuneet kurssin opeilla kasvattamaan sivustomme kävijämäärää puolessa vuodessa kymmenkertaiseksi. Välitön poistumisprosentti on laskenut selvästi ja sivustossa vietetty aika on kasvanut kaksinkertaiseksi.

Muutoksia kirjoittajissa

Tänä vuonna meidän kirjoittajajoukko on muuttunut hieman. Aino Kimppa ja Arto Myllärinen jäivät kirjoittajista pois ja Sanni Kalliokin pitää taukoa. Uusiksi kirjoittajiksi olemme saaneet kaksi hurmaavaa, vanhempaa herraa: Veikko Salo ja Aimo Salmi. Uudet kirjoittajat esittelevät seuraavassa itsensä. Muihin kirjoittajiin voit tutustua tästä.

Veikko Salo

Veikko Salo

Veikko

”Syntynyt: 25.7.1941 Tuiskulan Kylä.Marttilan peräkammarissa, isän olessa maata puolustamassa.
Koulutus: Tuiskulan kansakoulu, opettajina Paula Härkälä ja Paavo Varpiala.
Korkeakoulu: kantapään kautta
Ammatti: pitkän linjan yrittäjä
Tunnustusta: Talousneuvoksen arvo.”

Lue Veikon kirjoittamia tekstejä.

Aimo Salmi

Aimo Salmi

Aimo

”Olen syntynyt vuonna 1938 Salmin, entisen mäkituvan, peräkamarissa, noin 150 metriä Tuiskulan Kesäteatterista Kokemäelle päin.

Opintieni aloitin Tuiskulan kansakoulussa 1945 ja 1950 siirryin Euran yhteiskouluun. Pääsin ylioppilaaksi vuonna 1958, jonka jälkeen pysyttelin vuosikymmeniä poissa synnyinkylästäni.

Varusmiespalvelun suoritin pioneeriaselajissa. Opiskelua aioin jatkaa teknillisessä korkeakoulussa Helsingissä, mutta päädyin Turkuun lääketiedettä opiskelemaan. Valmistuttuani toimin vuosia lääkärinä, mutta vähitellen siirryin tutkimuksen pariin ja väittelin tohtoriksi (LKT= lääketieteen ja kirurgian tohtori). Sen jälkeen ura on kulkenut yliopistollisen tutkimuksen ja opetuksen vetämänä.

Olen toiminut Suomessa ja ulkomailla eri tehtävissä yliopistojen opettajana ja tutkijana, muun muassa professorina eri yliopistoissa (U. of Alberta, Canada, Helsingin yliopisto ja Turun yliopisto). Viimemainitussa osallistuin sekä lääketieteellisen tiedekunnan että Turun yliopiston keskushallinnon toimintaan. Tuolloin olin 7 vuotta vararehtorina. Vastuullani oli yliopiston opetuksen, tutkimuksen ja kansainvälisen opiskelijavaihdon kehittäminen.

Omistan nyt synnyinkotini ja siihen liittyvät pienet metsäalueet. Kesäisin, joskus talvellakin, asustelemme Tuiskulassa ja mukana ovat usein myös lapsemme jälkeläisineen.”

Lue Aimon kirjoittamia tekstejä.


Haluatko lukea muita Sannan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka on kiinnostunut tästä asiasta? Jaa kirjoitus hänelle somessa!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös