Siirry sisältöön
Elettiin sitä ennenkin

Ihmeellisiä sattumuksia

Anneli Laine:

Maanantaina 22.10.2018 ajelimme kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa, kun puhelimeni soi.

”Täältä Hyvinkään Kierrätyskeskuksesta, päivää! Asiani on vähän erikoinen: olemme saaneet tänne vanhan lakikirjan, jossa on omistuskirjoitus F.J.Bärling. Googlatessamme löysimme yhteyden Köyliön Museoyhdistykseen ja sitä kautta sinuun.”

Hetken aikaa puhuttuamme kävi selväksi, että he halusivat lahjoittaa kirjan Museoyhdistykselle. Kerrottuani, että olen juuri matkalla lentoasemalle, he kysyivät, missä olen. ”Hämeenlinnassa” ”Sieltähän ei ole kuin parikymmentä minuuttia Hyvinkäälle, moottoritieltä vain viisi minuuttia tänne Kierrätyskeskukseen, voisitteko poiketa?” Totesimme, että meillä on reilusti aikaa ennen koneen lähtöä, joten sovimme treffit.

Kun sitten tapasimme ja totesimme, että F.J.Bärlingin nimikirjoitus on minulle tuttu, niin kirja vaihtoi omistajaa. Kuultuaan, että F.J.Bärling oli seppä, heitä kovasti askarrutti, miksi sepällä oli lakikirja. Kerroin, että Sepän pappa oli valistunut mies, museoyhdistyksen perustajajäsen ja museo on saanut alkunsa hänen kokoelmastaan. Vielä, kun kerroin, että asun kyseisen seppämestarin naapurissa, niin yhdessä ihmettelimme tätä sattumien summaa.

Valitettavasti heillä ei ollut mitään tietoa siitä, mistä ja milloin kirja oli heille tullut. Onneksi heillä oli mielenkiintoa selvittää kirjan alkuperää, eikä vaan laittaa vanhaa kirjaa huutokauppaan tai paperikeräykseen. Näin kirja päätyi takaisin Tuiskulaan ja se pääsee Torpparimuseoon muiden Sepän papan esineiden joukkoon.

Hyvinkään Kierrätyskeskus lahjoitti lakikirjan Tuiskulan Torpparimuseolle

Anneli vastaanotti J.K. Bärlingin aikoinaan omistaman kirjan Hyvinkään Kierrätyskeskuksen henkilökunnalta. Anneli oikealla kirja kädessään. Kuva: Pentti Laine.


Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Annelin kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa teksti hänelle somessa.

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös