Siirry sisältöön
Työtä ja tienstii

Lapsuuden toteutunut unelma: Koti- ja hoivapalvelu Minna Jaakkola

Sanna Kinnunen:

Lapsuuden toteutunut unelma

Minna Jaakkola on yrittäjä Koti- ja hoivapalvelu Minna Jaakkolassa. Kuva: Akson

Minnan lapsuuden haave oli ryhtyä yrittäjäksi sekä auttaa mummuja ja pappoja. Hän teki polkupyörällä kauppareissuja mummuille jo koululaisena. Tänään hän toimii yrittäjänä Koti- ja hoivapalvelu Minna Jaakkola-nimisessä yrityksessään. Hän elää joka päivä todeksi lapsuuden unelmaansa.

Yrittäjäksi vuonna 2012

Minnan tie yrittäjäksi oli kuitenkin pitkä. Hän kouluttautui ensin kodinhoitajaksi vuonna 1988 ja kymmenen vuotta myöhemmin lähihoitajaksi. Kunnallisesta kotipalvelusta ja kotihoidosta Minnalla on 23 vuoden työkokemus. Palkattuna työntekijänä Minna sai tehdä haaveilemaansa työtä, mutta jotain kuitenkin puuttui. Hän ei voinut vaikuttaa siihen, miten työtä tehtiin ja mitä tehtäviä siihen kuului. Miehensä Veli-Matin kannustamana hän päätyi yrittäjän uralle loppuvuodesta 2012.

Akson-ketju antaa taustatukea yrittämiseen

Lapsuuden totetutunut unelma

Minna Jaakkola toimii itsenäisenä yrittäjänä Akson hoivapalvelut-ketjussa. Minnalla on käytössään oman osaamisensa ympärille rakennettu palvelutarjonta, joka toteutetaan Aksonin liiketoimintamallilla ja yritysilmeellä. Minnalla on jatkuva tuki oman yrityksensä hallinnointiin ketjukeskuksen kautta ja hänellä on käytössään valmiiksi kilpailutetut mm. tieto- ja taloushallinnon tukipalvelut. Lisäksi Akson -yrittäjistä koostuva osaajaverkosto on muodostanut luonnollisen vertaisverkoston arkipäivän työtehtävien sujuvoittamiseksi. Ketjussa on noin 25 yrittäjää.

Koti- ja hoivapalvelu Minna Jaakkola toimii Euran, Säkylän ja Kokemäen alueella. Yrityksen toimisto- ja varastotilat löytyvät Minna kotoa Tuiskulasta, mutta varsinainen työ tehdään yleensä aina asiakkaan luona. Yrityksessä työskentelee kolme henkilöä Minnan lisäksi. Heistä kaksi ovat lähihoitajia ja yksi on siivoustyöntekijä. Uusille työntekijöillekin olisi tarvetta, erityisesti lähihoitaja on tälläkin hetkellä Minnalla haussa.

Arjessa apuna suurella sydämellä

Arjen työtehtävät muodostuvat erilaisista hoiva- ja kodinhoidon tehtävistä, joita voivat olla esimerkiksi ruokahuoltoa, kauppareissua, siivousta, lääkkeistä huolehtimista, peseytymisessä avustamista, pyykkihuoltoa, lasten hoitoa, pieniä kodin huoltotöitä tai pihan hoitotöitä. Mikään arjessa vastaan tulevan työn hoitaminen ei ole Minnalle ja hänen työntekijöilleen ongelma, kaikkeen on tähän mennessä aina löytynyt ratkaisu. Asiakkaina yrityksessä on niin ikääntyneitä kuin lapsiperheitäkin. Asiakkaan luona käydään sopimuksen mukaan esimerkiksi kerran kuukaudessa, viikoittain, päivittäin tai enimmillään jopa neljä kertaa päivässä. Usein myös henkinen tuki, arjen askareiden sujuvoittaminen ja erityisesti lapsiperheissä roolimallina toimiminen ovat suuressa roolissa. Kaikki tehtävät hoidetaan lämpimällä työskentelyotteella, joustavasti ja aina asiakkaan parhaaksi.

Tutustu Koti- ja hoivapalvelu Minna Jaakkolan omaan sivuun Akson.fi sivustolla. Yrityksellä on myös Facebook-sivut.

Lapsuuden toteutunut unelma

Arjen työtehtävät muodostuvat erilaisista hoiva- ja kodinhoidon tehtävistä. Kuva: Akson.

Minna on arjessa tukena suurella sydämellä. Kuva: Trustmary

Aikaisemmin tässä Tuiskulalaisten työtä ja työpaikkoja esittelevässä sarjassa on esitelty: Härkälän puutarha, Lallin Lammas, Euran Fysikaalinen Hoitolaitos  ja Tuiskulan Kotikolo.


Haluatko lukea muita tämän kategorian juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muita Sannan kirjoittamia juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea muiden Sanokaas mun sanonee -blogin kirjoittajien juttuja? Ne löydät tästä.
Haluatko lukea kirjoittajien esittelyt? Ne löydät tästä.

Tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä asiasta? Jaa kirjoitus hänelle somessa!

2 kommenttia

  1. Emma 28.2.2023 klo 13:23

    Miten inspiroivaa lukea, miten joku on tehnyt intohimostaan liiketoimintansa. On hienoa, että on tarjolla erilaisia hoivapalveluita vanhuksille.Tämmöisten ammattilaisten verkosto ympärillä tuntuu minusta uskomattoman mukavalta. Toivon, että minäkin perustan pian oman yritykseni, ja katson, onko omalla alallani myös tällaisia hyödyllisiä järjestöjä!

    • Sanna 5.3.2023 klo 20:58

      Hienoa, jos sait innoitusta Minnan tarinasta!

Kirjoita kommentti

Vieritä ylös